STÉPHANE TESSON & ALFREDO COSTA MONTEIRO
Stéphane Tesson
Brest (França), 1963
Titulat per l'Escola Superior de Belles Arts de Cornouaille.
Ha participat en diverses exposicions (personals i col·lectives) i residències d'artistes a França i a l'estranger: Marsella, Rennes, Bordeaux, Nantes, Brest, Praga, Barcelona, Montreal, Letònia... En el seu treball, qüestiona els encreuaments entre gèneres i categories artístiques, a través del dibuix, de la instal·lació, del vídeo i de la fotografia.
steftesson@orange.fr I http://stephane-tesson.over-blog.fr/

Alfredo Costa Monteiro
Porto (Portugal), 1964
Viu i treballa a Barcelona des de 1992. Va acabar els seus estudis d'Escultura / Multimèdia amb Christian Boltanski a l'Escola de Belles Arts de París el 1992, any en què es va traslladar a Barcelona. Des de llavors, ha desenvolupat una activitat múltiple que abraça arts plàstiques (instal·lacions), poesia sonora / visual i so. La majoria de les seves obres, sovint de factura domèstica, tenen en comú un interès per processos inestables en què la manipulació d'objectes com a instruments o d'instruments com a objectes, adquireix un marcat caràcter fenomenològic.
costamonteiro@yahoo.fr I www.etuderecords.com/alfredocostamonteiro.htm

SIDERATIO _ 2009 _ 4:20 min
Irrompent de l'abisme, una massa orgànica de llum respon l'eco rítmic d'un sonar, que ens arriba, distant, des del fons d'aigües subterrànies. Ens deixem portar, gairebé adormits per aquesta primera seqüència. Però ens sobresaltem en la següent, per una brutal cesura sònica que ens submergeix en una acceleració temporal. I torna la calma, en una lenta metamorfosi de llum en paisatges vellutats. A Sideratio és el so que, a través d'una clara intenció semàntica, guia la imatge, en constant suspensió.