0
13 DE DESEMBRE 2016
A 8 DE GENER 2017


ARTS
SANTA
MÒNICA


ADOLF ALCAÑIZ / ANTONI MUNTADAS / RROSE PRESENT

 

cv

selecció de vídeos
per a projecció

videografia

article d'Yves Michaud

RROSE PRESENT

Rrose Present (Roser Teresa Gerona Ribas i ex-Roser Miracle) neix a Barcelona el 1962. Estudia art i disseny a diverses escoles de Barcelona. Es llicencia en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2004) i fa el Màster en Filosofia de l’Art Contemporani de la UAB i la Fundació Miró (2010).

El 2001 comença una sèrie de propostes d’escultura mediàtica on planteja que les noves icones ja no s’esculpeixen en pedra sinó en l’intangible espai mediàtic. El 2004 inicia Miraclehouses, un projecte obert amb l’aparença d’una marca que adopta les estratègies publicitàries d’una immobiliària global amb la seva política d’expansió: “el món com a mercat”. El 2009 inicia el projecte crític Pensar con las manos, com a investigació d’un màster de filosofia de l’art, que respon en “temps il·luminat” (audiovisual) a segles de la recepció textual de l’art. Seguidament treballa en un projecte de teoria transversal Sentir des dels sentits, sota el format de producció audiovisual i de comissariat itinerant, sobre el concepte de gènere i arquetip femení. Actualment combina videoart, vídeo experimental i una reflexió sobre la imatge realitzada des de la imatge amb una crítica mirada poètica. Comença la sèrie ‘“without-camera” reinterprets “camera-world”’ per tonar a mirar el món des de la pantalla mediàtica i reflexiona sobre aquest universal llenguatge on habitem en la representació representant-nos i que ens transforma tota percepció del real. On habitem? El nostre cos cada cop és menys mesura de res. El llenguatge globalment comú ja no s’ha creat per a la comunicació entre cossos sinó perquè les màquines és comuniquin entre si, però què? Finalment troba un cert refugi en les lliures actituds del cinema experimental.

Ha exposat el projecte Miraclehouses en diferents centres d’art de Barcelona, Girona, Buenos Aires i Córdoba (Argentina) entre 2004 i 2007. La seva obra audiovisual s’ha pogut veure en nombrosos festivals de vídeo, art i cinema experimental a Nova York, Cuba, Colòmbia, Mèxic, Argentina, Brasil, Veneçuela, Itàlia, Grècia, Portugal, Índia, Madrid i Barcelona. Ha rebut una «Menção Honrosa pelo conjunto da obra» per Codes of... senses II al FAB 2015 Festival de Audiovisual de Belém, Brasil. Les seves últimes produccions han estat seleccionades per la distribuïdora The Film-Makers’ Cooperative de NYC cofundada per Jonas Mekas al 1962, amb l’honor de compartir catàleg amb autors consagrats del cinema experimental com Michael Snow, Stan Brakhage o Paul Sharits.

.rroserpresent.eu.

 

flux 2000-2004 __ flux 2005 __ flux 2007 _ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __ flux 2013 __ flux 2014 __flux 2015 __