0
13 DE DESEMBRE 2016
A 8 DE GENER 2017


ARTS
SANTA
MÒNICA


Videoinstal·lació silenciosa, encàrrec del festival.

*) ABU ALI TONI SERRA

Manresa, 1961. A través dels seus vídeos ha explorat diferents visions, en una terra de ningú entre l’assaig experimental i la poesia, amb una presència constant de la noció de trànsit i de les realitats del somni. En els seus primers treballs, a Barcelona, Nova York i Tànger, es qüestionava sobre la bellesa, el misteri de l’efímer i el marginal. A partir de 1994, de tornada a Barcelona, inicia la sèrie de vídeos TV Code, una immersió personal en la crítica dels mecanismes d’alienació i dels mitjans de comunicació, intentant parodiar la seva seducció espectacular i desconstruir la seva capacitat hipnòtica de crear models socials i estereotips identitaris.

La progressiva constatació que la crítica ha de ser un mitjà que ajudi a il·luminar i conèixer nous mons, el porta a reflexionar i experimentar sobre la relació del vídeo amb el visionari, amb l’experiència interior i les visions que transiten entre mons, espais i temps, entre el real i l’irreal, el somni i la vigília, la poesia i la profecia... com un viatge que no només creués, sinó que també esborrés aquests límits i fronteres. Codirector d’OVNI [observatori de video no identificat]. Ha obtingut el Premi Nam June Paik de vídeo per Istishara Archives i el Premi Ciutat de Barcelona per la instal·lació Fes Ciutat Interior. Ha treballat en altres projectes com Ru’a [visions] o Arxius Babilonia.

.www.al-barzaj.org.

SIETE CONTEMPLACIONES
VIDEOINSTAL·LACIÓ. 2016. 10 MIN [POTSER ÉS UN TREBALL EN PROCÉS]

Siete contemplaciones és una visió entorn a l’experiència transformadora de la contemplació i els silencis que obre. El trànsit de la contemplació –malgrat la seva aparent tranquil·litat– és probablement el que, de forma més radical, dissol i allibera el subjecte.

 

flux 2000-2004 __ flux 2005 __ flux 2007 _ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __ flux 2013 __flux 2014 __flux 2015 __