0
13 DE DESEMBRE 2016
A 8 DE GENER 2017


ARTS
SANTA
MÒNICA


Espai de relació entre el vídeo i altres disciplines artístiques.

TUIA CHERICI & MASAHIKO UEJI

TUIA CHERICI

Tuia Cherici va néixer a Itàlia (Florència, 1977) i viu a Marsella (França). Artista autodidacta, va fer els seus primers passos en l’animació stop motion, treballant en el llargmetratge Gramma, escrit amb Gregory Petitqueux (1999-2003). Des de llavors, ha estat produint pel·lícules, documentals i videoclips pel seu compte i en col·laboració amb músics (Thollem McDonas, Eugenio Sanna, Matthew Daher, Matteo Bennici, Hui-Chun Lin, Masahiko Ueji).

Està treballant des del 2010 en una investigació etnogràfica sobre somnis nocturns amb l’antropòloga Arianna Cecconi (projecte Oniroscope) per gravar, arxivar i exhibir narracions de somnis de diferents entorns de la zona mediterrània.

Els somnis nocturns són un punt de partida freqüent dels seus treballs, i la seva pràctica inclou el dibuix, l’escultura i l’ensamblatge de tot tipus de materials de reciclatge, combinats a través de tècniques d’animació stop motion i la filmació en temps real, mitjançant l’ús d’una tecnologia bàsica reduïda. El seu creixent interès en les pràctiques d’improvisació la va conduir a la investigació sobre noves formes d’interactuar per fer vídeo en temps real amb una estreta relació amb la música improvisada. Així és com va començar el 2005 a usar en les seves actuacions la manipulació en temps real d’un sistema cinematogràfic que ella anomena Manucinema.

Ha actuat amb una àmplia gamma de músics improvisadors, entre d’altres Tristan Honsinger, Jacques Demierre, Els Vandeweyer, Mitsuru Tabata, Tomomi Adachi, Edoardo Ricci, Jacopo Andreini, Connie Bauer, Yasumune Morishige, Hugues Vincent. Ha participat en festivals com Risc festival Marseille, Image Forum Tokyo, The Guild Cinema Albuquerque, Made in Friche Marseille, Jour et nuit culture festival Paris, Regensburg festival, Rue Du Nord festival Lausanne, Triennale Milano Pulsi festival, Labor Sonor Berlin, Baltic Circle festival Helsinki, Fish Eye festival indipendente del cinema Roma.

.www.manucinema.blogspot.com.   .www.oniroresearch.wordpress.com.


MASAHIKO UEJI

Masahiko Ueji és un pianista, teclista i compositor que viu actualment a Marsella (França). Va néixer a Mie (Japó) el 1981 i va anar a viure a Berlín el 2011. Després de rebre una educació clàssica es va decantar per la improvisació lliure i el free jazz. Ha estat tocant en diferents projectes i bandes, especialment de rock d’avantguarda, jazz i música experimental a Tòquio, Berlín i Marsella. També ha tocat i compost per a dansa contemporània, teatre butoh i pel·lícules. Actualment toca a “Dareda” amb Damien Girot (duo de noise rock), “Wyoming” (trio d’improvisació amb Luca Pissavini i Fabrizio Fenu), “After strings” (amb Joris Vercammen) i “Fat cat and drunk mouse” (duo d’improvisació amb Hui-Chun Lin).

.soundcloud.com/ueji-masahiko.

 

MANUCINEMA

Cinema aspre, primitiu, impulsiu, fet a mà, realitzat totalment en presència del públic, Manucinema es porta a terme per mitjà d’una càmera domèstica, un projector i un conjunt de diversos objectes. Tuia fa funcionar la càmera i manipula tots els materials en temps real. Empenyent i estirant imatges retallades, plantes, líquids, lents, pols, titelles i talismans, a través de paisatges fets amb materials de textures diverses, porta el públic cap a una absurda narració simbòlica que recorda les experiències de l’estat del somni. La música d’Ueji inspira, segueix, reacciona a la imatge de manera que suggereix diferents atmosferes i dóna forma a diàlegs entre els personatges. Música i imatge, improvisant una amb l’altra, configuren una història irrepetible feta per accidents, coincidències i miracles inesperats.

DURADA: 60 MIN

Manucinema és un projecte de Tuia Cherici

PERFORMERS

Masahiko Ueji: teclat i sintetitzador
Tuia Cherici: animació d’objectes, càmera

flux 2000-2004 __ flux 2005 __ flux 2007 _ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __ flux 2013 __flux 2014 __flux 2015 __