Iñaki Álvarez _ Juan Gamero _ Albert Merino

cv

selecció de vídeos per a projecció

videografia

article de José Ramón Alcalá

Barcelona, 1979. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i la Kunsthochschule Berlin Weißensee, on va rebre la mestria tutorat per l’escultora Inge Mahn.

Format en els camps de la pintura i l’escultura, es decanta cap al vídeo durant els seus darrers anys d’estudi a Berlín, on realitza diverses videoinstal·lacions, i el documental Eine Stadt im Umbruch sobre l’evolució urbana de la ciutat durant els seus darrers 100 anys a través dels testimonis.

Durant alguns anys realitza diverses col·laboracions videogràfiques amb els artistes de la galeria Ob-Art de Barcelona, l’escenògraf Joachim Damm, i la companyia de teatre La Fura dels Baus.

Els anys 2008/2010 es trasllada a París, on filma i produeix treballs videogràfics retratant diferents aspectes de la ciutat, tot emprant el vídeo com una eina per intervenir sobre la quotidianitat i escenificar imaginaris o utopies. Fa servir una àmplia gama de registres que van des de peces d’autor amb un caire intimista fins a la videodansa o el fals documental.

L’any 2011 ha estat reconegut amb diversos premis i mencions com ara el premi Lumen-Ex o el Bcn Visual Sound. La seva obra ha estat exhibida en diversos festivals arreu d’Europa, Amèrica i Orient mitjà entre els quals cal destacar Region 0. The Latino Videoart Festival of New York, Optica Festival (París), Los Angeles Art Fair, FlashFoward (Milà), Recortados (Madrid), Invideo (New Jersey), Souvenirs from Earth o el Damascus Videoart Festival.

En l’actualitat viu i treballa a Barcelona.

.albertocornella@hotmail.com.

____________________

 

 

flux 2000_2004 __ flux 2005 __ flux 2007 __ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __