Dissetena edició del festival de vídeo d’autor FLUX, caracteritzat des dels seus inicis per focalitzar el protagonisme en els autors que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).

FLUX centra el protagonisme en els autors de vídeo i ofereix un espai perquè puguin donar a conèixer la seva feina.

Aquesta potenciació del coneixement dels autors es porta a terme de diferents maneres, entre d’altres, promovent la producció videogràfica i la documentació sobre els autors.

També seguim el camí encetat l’any 2010 amb la secció FLUX CLUB, un club de vídeo que, amb una periodicitat quinzenal i amb la màxima flexibilitat, reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a la nostra ciutat.

Les sessions del FLUX CLUB han tingut lloc a l’Antic Teatre de Barcelona de febrer a juny i al CC Convent de Sant Agustí de setembre a octubre del 2022.

projeccions monogrÀfiques

Aquest any el festival s’articula al voltant de tres autors, que mostren la seva obra en una projecció monogràfica retrospectiva: Arturo Bastón, Kikol Grau i Elisabet Mabres, autors amb trajectòries ben diverses, que s’endinsen amb una mirada pròpia en els camps de l’art, la videocreació, la videoinstal·lació, la videoperformance, el documentalisme o l’experimentació audiovisual. Amb presentació a càrrec dels autors.

autoretratS

El festival encarrega a cada autor la realització d’una obra original amb el tema comú de l’autoretrat. Aquestes peces de nova creació, a més de presentar-se com a complement destacat en les seves respectives projeccions monogràfiques, s’estrenen conjuntament en la sessió inaugural, amb la presència dels autors Arturo Bastón, Kikol Grau i Elisabet Mabres i amb diàleg obert al públic.

VIDEOPERFORMANCES

Abans de cada projecció monogràfica, aquest any hem programat una videoperformance, que anirà a càrrec dels artistes Ramon Guimaraes, Pía Sommer i Mireia Zantop.

influx

En aquesta secció es promouen les relacions del vídeo amb altres disciplines artístiques i, en aquesta ocasió es combina amb la música de Santiago Latorre, que presenta l’espectacle La arquitectura de la amistad com a acte inaugural d’aquesta edició.

flux videocapsa

Videoinstal·lació col·lectiva on s’experimenta amb formats alternatius de presentació de les obres videogràfiques, integrada per deu vídeos dels autors Josep-Maria Balanyà, Miquel Boneta, Lupe Capell, Alessandro Olla, Yapci Ramos, Jordina Ros / Pere Estadella, Tamo, Ireneu Tranis, Josep Vila Fisas, Maya Wolińska. Cada vídeo està col·locat dins d’una capsa, fixada damunt un suport. Per veure el vídeo, l’espectador/a ha d’obrir la capsa i posar-se els auriculars. El vídeo es mostra en loop en una petita pantalla LCD, en pla horitzontal.

FLUX CLUB REMIX

En aquesta secció presentem peces dels autors i autores que han participat en la programació de Flux Club durant l’any 2022.

Són tres sessions on projectem vídeos de Carles Hac Mor, Nilo Arias i Lorenzo Papanti (Materic.org), Ramon Guimaraes, Johanna Speidel, Albert Merino, Francesca Llopis, Març Rabal, Julián Álvarez, Arturo Bastón, Ireneu Tranis, Piròmana d’Argos, Josep Vila Fisas, Lisa Marrani, Vera Livia García & Alessandro Olla, Martín Virgili, Jordina Ros/Pere Estadella, Denys Blacker, Jean Gabriel Périot (OVNI Observatori de Vídeo No Identificat) i Ana Rodríguez León.

catÀleg

El catàleg recull informació del festival i de tots els participants. Inclou també tres articles de nova redacció sobre l’obra dels autors Arturo Bastón, Kikol Grau i Elisabet Mabres escrits, respectivament, per Anna Adell, Jorge Tur Moltó i Àngels Garcia i Ferrer.

flux club

Sessions periòdiques quinzenals, amb projeccions i videoperformances, que amplifiquen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies dedicats estrictament al festival. Estan complementades amb col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. La intenció és poder acollir altres tipus de sessions, no necessàriament monogràfiques, obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat: sessions col·lectives dedicades a autors emergents, a videopoesia o videodansa, a estudiants d’imatge, a videoperformances de petit format, etc. És a dir, crear un club de vídeo que, amb la màxima flexibilitat, reflecteixi la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat i en sigui una plataforma de difusió. Les dotze sessions han tingut lloc de febrer a juny a l’Antic Teatre, i de setembre a octubre al CC Convent de Sant Agustí.

 


descarregar postal

descarregar catàleg

clip promocional


organització i producció Habitual Video Team
direcció Lis Costa i Josep M. Jordana
imatge, disseny i web Xavi Casadesús
gravació vídeo Adolf Alcañiz

agraïments Semolinika Tomic, Romina Fusco, Yacine Belahcene, Enric Puig Punyet i els equips humans de l’Antic Teatre, del CC Convent Sant Agustí i de Santa Mònica

.info@fluxfestival.org.

SANTA MÒNICA
La Rambla, 7. 08002 BCN


.artssantamonica.cat.HABITUAL VIDEO TEAM

Equip videogràfic format des del 1991 per Josep M. Jordana i Lis Costa, constituït en associació el 2005. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.

Una branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. Des del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual en un arxiu videogràfic on line d’accés públic i gratuït.

Una altra branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, les mostres sobre videopoesia i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX. Ha publicat els catàlegs del festival FLUX del 2005 al 2022, acompanyats dels corresponents dvds Autoretrats fins al 2017. També ha publicat, en col·laboració amb propost.org, el dvd recull de poesia experimental PEVB. Poesia en viu a Barcelona 1991-2003 (2004) i el dvd triple Proposta 2000-2004. Festival internacional de poesies + polipoesies (2006).

.habitualvideoteam.org.
.summa-hvt.org.
.influxfestival.org.

 


 E D I C I O N S   A N T E R I O R S __

2000-2004 __ 2005 __ 2007 __ 2008 __ 2009 __ 2010 __ 2011 __ 2012 __ 2013 __ 2014 __ 2015 __ 2016 __2017__ 2018 __2019 __2020 __2021 __