10/12/2019
a 5/01/2020


arts
santa
mònica


Espai de relació entre el vídeo i altres disciplines artístiques.

Kònic Thtr

Companyia de dansa multimèdia amb seu a Barcelona dedicada a la creació contemporània en la confluència de l'art i les noves tecnologies. Rosa Sánchez i Alain Baumann són els impulsors de la línia conceptual, creativa i tecnològica de Kònic (Thtr&Lab). Ambdós compten amb una llarga trajectòria professional en relació a les noves tecnologies aplicades a la instal·lació, la performance, la dansa i el teatre.

Kònic Thtr és reconeguda internacionalment com a pionera en la utilització i la incorporació de tecnologia interactiva a projectes de creació. Les seves propostes s'han mostrat a mes de 40 països, d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica.

.www.koniclab.info.

Selecció últims projectes escènics de KÒNIC THTR

SKYLINE  Projecte d’escena interactiva
2017-2019
Mercat de les Flors (Barcelona); Mulleres e Innovación nas artes intermèdia (A Corunya. Galícia); IFTR (Belgrad, Sèrbia); Festival Internacional d’Art Vídeo i Smart Cities Int. Conf. (Casablanca, Marroc); 15FMVM (Bogotà, Colòmbia); Festival Internacional N (Mèxic)

Espai NO Tàctil  Projecte d’escena interactiva
2017
Festival Internacional d’Art Video i Smart Cities Int. Conf. (Casablanca, Marroc)

Hypernatural  Projecte d’escena interactiva
2017
Festival Internacional VideoDanzaBA (Buenos Aires i gira per Argentina i Paraguai); IFTR (Sao Paulo, Brasil)

Projectes de creació en xarxa
2017
Near in the Distance 3
  UPF (Barcelona); Teatre Brucknerhaus (Linz, Àustria)
Similarities. MACBA (Barcelona); Networking Arts Production Workshop (Copenhaguen, Dinamarca)
fotografia F. NAVARRO


BRUMA

Concert-performance intermèdia. 40 min

BRUMA és un concert performatiu sobre plantes i posthumans, que evoluciona a partir dels senyals sonors i visuals captats en directe d’un set vegetal sensat i connectat a un dispositiu interactiu realitzat per Kòniclab per a aquesta peça. La referència conceptual explora l’impacte de la tecnosfera sobre la biosfera amb l’objectiu d’articular un sistema híbrid de natura-sensada on la part orgànica consisteix en elements vegetals que creen un ambient capturat i sensat digitalment. La part electrònica permetrà interactuar amb el dispositiu visual i sonor a partir del valor de diversos sensors d’ambient: llum, humitat, temperatura i humitat del sòl.

"Hem infligit canvis a la terra de tal mesura que no hi ha cap acció possible per revertir-los. Hem d’aprendre a viure en un nou entorn, en el qual possiblement no podrem fer-ho sense l’ajut dels avenços tecnològics. Per a aquesta nova configuració, proposem crear un espai on, per un moment, esvairem el núvol que representa aquest canvi, bufant com ho faria una mare o un pare sobre la ferida d’un infant, que no es curarà per fer aquest gest, però que alleujarà a totes dues parts temporalment."

Concepte, direcció escènica i coreogràfica: Rosa Sánchez
Composició musical: Alain Baumann
Intèrprets: Rosa Sánchez, Viktoria Kohalmi, Alain Baumann
Escenografia: María de Frutos
Desenvolupament dispositiu robòtic de càmera: Andrés Costa i Citlali Hernández
(Col·lectiu ENE_ENE)
Direcció tecnològica, desenvolupament electrònica i interactius: Alain Baumann
Comunicació: Francesc Benages
Producció: Kòniclab

Aquest projecte escènic es va realitzar en el marc de la residència artística de Kòniclab a la Fabra i Coats
Amb el suport de:
Fabra i Coats, Fàbrica de Creació
Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona
Departament de Cultura. Generalitat de Catalunyaedicions anteriors: __ 2000-2004 __ 2005 __ 2007 __ 2008 __ 2009 __ 2010 __ 2011 __ 2012 __ 2013 __ 2014 __ 2015 __ 2016 __2017 __2018 __