:: FLUX 2007 . Festival de vídeo d'autor    inici flux programa projeccions monogràfiques influx
 Lluís Escartín | Maite Ninou & Xavier Manubens | Xavi Hurtado | Dionís Escorsa | Francesca Llopis | Llorenç Soler   
Maite Ninou & Xavier Manubens . Selecció de vídeos per a projecció
| cv
| selecció de vídeos per a projecció
| autoretrat
| videografia . projectes conjunts
| videografia Maite Ninou
| videografia Xavier Manubens
| article Valentín Roma
 
MAITE NINOU
   
A 12.000 kº 1988, 8 MIN, 8 MM - 1 POLZADA,
MÚSICA D’OVIDIO VEGA
Els graus Kelvin són la mesura de la temperatura de color que ens dóna la informació de la qualitat de la llum. Una classe sobre la temperatura de color va originar aquest projecte de vídeo. Sortir de l’aula buscant imatges de la perifèria on poder observar millor les variacions de llum durant el dia va ser l’excusa per experimentar amb filtres de colors modificant la percepció del paisatge postindustrial i abandonat de la Barcelona preolímpica.
   
UNA 1991, 4:30 MIN, 8 MM - 1 POLZADA, MÚSICA D’ANTON IGNORANT
Cinta dedicada a J. E. Cirlot, poeta i crític d’art.
Imatges i sons a partir dels seus poemes del Ciclo de Bronwyn. Dones i ones girant al ritme de guitarres elèctriques que conversen amb balenes.
   
NON NON, NO 1993, 1 MIN, 8MM - U-MATIC
Videopoema amb Enric Casasses
 
MAITE NINOU & XAVIER MANUBENS
   
POTSER SÍ QUE TOTS SOM IGUALS 1994, 9 MIN, HI8-BETACAM SP
Ja fa cinc mil anys, homes de diferents civilitzacions sense cap tipus de contacte entre elles, van coincidir en una mateixa actitud: erigir les pedres fins aconseguir una sorprenent verticalitat, els menhirs.
En aquestes intervencions als espais sense cap intenció pràctica, hi trobem les primeres ACCIONS-INSTAL·LACIONS i una nova consciència: els homes són individualment efímers però la col·lectivitat no.
   
HUMANS I 1995, 4 MIN, HI8- BETACAM
HUMANS II 1996, 4 MIN, HI8- BETACAM
El projecte Humans està articulat en diferents vídeos en els quals es reflexiona a l’entorn de la condició humana. En aquesta sèrie mostrem situacions reals observades per nosaltres i que es repeteixen periòdicament en llocs concrets. Les situacions seleccionades són aquelles que es produeixen, quan grups d’individus comparteixen un mateix espai físic i mostren unes actituds psíquiques concretes.
El primer vídeo Humans I va ser realitzat durant l’any 1995. L’espai triat va ser el bosc del Park Güell de Barcelona i tres tipus de personatges: els solitaris, els turistes i la dona que passejava amb un transistor amb un so de notícies.
El segon vídeo Humans II va ser realitzat durant l’any 1996.
L’espai triat en aquest cas va ser el metro de Barcelona, els personatges eren dos: els viatgers solitaris i la màquina amb els vagons actuant com a element distorsionador. Les gravacions van ser realitzades amb càmera oculta.
   
INSTAL·LACIÓ, VIDEOINSTAL·LACIONS i ACCIONS 30 MIN, 8MM - HI8 - U-MATIC - DV
Selecció de peces realitzades des de 1986 a 1997 per Xavier Manubens i Maite Ninou.
 
     
 
  autoretrat
autoretrat

 
VIDEORETRAT 2007, 7 MIN, DV, HYPERESPAI
El viatge com una forma d’autoconeixement és un mètode utilitzat per moltes especies d’animals. Entre els humans és una pràctica molt antiga, podríem dir ancestral. Perseguint aquest objectiu es poden fer viatges sense moure’s del lloc, i alguns han arribat més lluny que d’altres fent milers de quilòmetres. Pensar que si anem més lluny serà millor no és cert. No és la distància el que fa el viatge sinó la urgència per canviar l’espai físic i mental del viatger.
  <<
             
 
  
   

 

   
FLUX 2007 . Festival de vídeo d'autor
15, 16 i 17 de març 2007

CaixaForum
Av. Marquès de Comillas, 6 - 08038 Barcelona

 

 

 


<<
web design KTON Y CIA