12 DE DESEMBRE 2017
A 28 DE GENER 2018


ARTS
SANTA
MÒNICA

Espai de relació entre el vídeo i altres disciplines artístiques.

JOMA / MIQUEL JORDÀ / XAVI LLOSES

JOMA
Barcelona, 1954. Artista plàstic i dibuixant amb una llarga trajectòria en el dibuix d’opinió i de pensament a la premsa. Autor de poemes visuals i composicions escultòriques com a continuació corpòria del món que ha anat construint amb els seus dibuixos. Actualment explora les possibilitats del dibuix en directe, la col·laboració amb músics i els curts d’animació amb carbonet. Amb el Mediterrani com a referent, treballa insistentment dos grans temes: les migracions i els desplaçats (projectes Viatge Incessant i Uns i Altres) i el món homèric, amb l’Odissea com a centre.

.www.youtube.com/playlist?list=PLiI8jJtPUciVEXaulB3zF2BDhN-K0_k_P.
.www.youtube.com/playlist?list=PLiI8jJtPUciWYAZeJBD6gE28MRgkE8XFy.


MIQUEL JORDÀ

València, 1963. Multiinstrumentista de vent i percussió, artista sonor, compositor i improvisador lliure, desenvolupa un llenguatge musical inspirat en paisatges reals i ficticis. L’experiència de viure i viatjar per diferents països del món es converteix en projecte artístic i principal escola del seu estil personal. La seva música deambula entre l'atonalitat occidental i les harmonies de l’Orient Mitjà, Àsia Central i el Sud-est Asiàtic. Modifica instruments clàssics, com el saxo amb embocadura de trompeta, i inventa infrainstruments d’inspiració acústica que modifica amb l’electrònica.
Participa en els principals festivals de música, vídeo i art electrònic com ArtFutura amb “A-licia B-licia” 1992, SONAR amb “Aquarius” 1995, CICV “Trombobox” 1996, Fòrum de les cultures “Sobre la Pell del Món” 2004, DIVA NY con “Body & Soul”, 2005, Ear to Earth NY “RTW” 2006, o ARCO, “Zenti” i va rebre el premi Moebius el 1992. Entre les seves últimes produccions destaquen “La cabellera viajera” 2012, “The MIG MAG” 2013, “Via-je” 2014, “La Metamorfosis” 2015, “Angelus Novus” 2015, “L'Orquestra Submergida” 2015, “El laboratorio del silencio” 2015, “L'Amant” 2016, i dirigeix el Festival BCN Impro Fest.

.www.miqueljorda.com.
.www.youtube.com/results?search_query=miquel+jord%C3%A0.


XAVI LLOSES

Lleida, 1976. Antipianista, terrorista sonor, artista multidisciplinari. Es mou en la contínua exploració de tot fenomen físic sonor i musical, en totes les seves vessants. Des de la conceptualitat al vandalisme, com a performer o pianista. Absolutament absort a cartografiar aquells confins boirosos on la música perd la seva identitat i rostre i es dilueix en quelcom inexplicable però altament tòxic i addictiu.
Exposicions destacades en solitari: "Música per satèl·lits" (2010), "Mostra d'artistes catalans a París" (2012), "Music is good for you"(2013, Llotja del Tint, Banyoles), "Músiques periLloses" (2015, Museu de la Mediterrània, Torroella de Montgrí).
Guardonat amb el premi Puig-Porret 2013 del MMVV amb la instal·lació sonora "Nautilus lab", amb la qual ha participat a l'Eufònic 2015 a l'escola d'art de Tortosa, al festival Ingràvid 2015 de Figueres, i en una residència amb el Quartet Brossa a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. La concepció polièdrica el porta a la realització d'espectacles i performances on totes les disciplines de l'art entren a la partitura. Treballa amb poetes com Josep Pedrals, Carles Hac Mor, Enric Casasses, Carles Andreu, etc. i artistes com David Ymbernon, Laia Esctruch, Lluís Sabadell, Alex Pallí o Nei Albertí. Fundador de la "Corporació Terrorista per la difusió del so", i membre del col·lectiu "Nuboläris". Integrant del grup de música experimental per a grans estadis (de consciència) "Amb un dimoni a cada orella".

.www.xavilloses.com.
.www.youtube.com/user/xavinthesky/videos.
.www.facebook.com/XaviLlosesHuguet?ref=hl.

 

UNS I ALTRES

El projecte Uns i Altres aprofundeix en la recerca de les relacions entre el dibuix animat (vídeo), el dibuix en directe i la música improvisada. Es tracta de dibuixos "vius" que es van transformant davant del públic i arriben a crear petites narracions; una mena d'animació a temps real que dialoga amb l’animació en vídeo.
Temàticament l’exploració parteix de les imatges del llibre Uns i Altres de Joma (Dits de Rosa, Barcelona, 2011), que tracta de les relacions entre els éssers humans i fa especial èmfasi en la mirada dels altres i les reaccions a la realitat actual dels desplaçats en les societats d’acollida.
Per enriquir les performances en directe del projecte Uns i Altres, i aprofundint amb les potents imatges visuals que hi han anat sorgint, Joma ha creat unes animacions fetes amb la tècnica desenvolupada per l’artista sud-africà William Kentridge i que ell anomena dibuixos per projectar. Aquests dibuixos en transformació que es projecten i dominen l’escenari són ampliats, replicats o amplificats pel propi dibuixant en les teles presents a l’escenari i amb la interacció dels músics Xavi Lloses i Miquel Jordà amb els seus instruments.

Joma: animacions i dibuix en transformació
Miquel Jordà: saxo i infrainstruments
Xavi Lloses: teclats i electrònica

DURADA: 50 MIN

flux 2000-2004 __ flux 2005 __ flux 2007 _ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __ flux 2013 __ flux 2014 __ flux 2015 __ flux 2016 __