0

FRANCESCA LLOPIS

Barcelona, 1956. Cursa estudis d’art a l’escola EINA de Barcelona. Des de 1981 fa exposicions de pintura i construccions a l’espai en galeries i museus de diverses ciutats: Barcelona, Girona, Madrid, París, Montpeller, Nîmes, Basilea, Nova York, Roma, Taormina, Milà, Hamburg, Osaka, etc. El 2002 exposa la seva primera videoinstal·lació titulada 2 habitacions amb vistes i comença a utilitzar el vídeo com a mitjà artístic. Des de llavors ha realitzat més d’una vintena de videocreacions, que s’han presentat en festivals i galeries d’arreu del món.

.www.francescallopis.com.

 

GON-NG 
2015. DOBLE PANTALLA 8:30 MIN + 5:05 MIN

Aquest film segueix la dinàmica començada amb RYTHM&INK, on el suport conceptual és una llibreta d’apunts. En aquest cas el que he apuntat són imatges que apareixen com visions d’un viatge a l’Orient, plasmant un estat contemplatiu que pertany a la idiosincràsia d’aquesta cultura, i també el brogit urbà que envaeix el dia a dia.
La contraposició de les imatges dóna a entendre una dinàmica de diàleg en el qual la natura té un sentit que va mes enllà de la biologia, ja que el sintoisme la declara sagrada i, per tant, és sagrat tot ésser vivent. MÚSICA Barbara Held

ALBERT MERINO

Barcelona, 1979. És videoartista, llicenciat en Belles Arts i Meisterschuler per la Universitat de Barcelona i la Kunsthochschule Berlin Weißensee, també ha estat membre artista de l’Académie de France a Madrid.
Utilitza el vídeo com a mitjà vehicular de la seva obra, desenvolupant un ampli imaginari visual amb el qual intervé i transforma la quotidianitat. El seu llenguatge frega sovint l’absurd i la ironia. Ha realitzat diverses col·laboracions amb músics, artistes plàstics i grups de teatre, entre les quals és destacable la seva col·laboració amb La Fura dels Baus. 
La seva obra ha estat mostrada a diverses institucions d’Europa, Amèrica i Àsia i ha participat en un gran nombre de festivals internacionals, on ha estat reconegut amb nombrosos premis.

.www.albertmerino.com.

 

EL GRAN ARSÈNIC
(DÍPTIC) 2015. 6 MIN EN LOOP

El gran arsènic gira entorn la bastardia i allò maleït dins la pintura sacra. El punt de partida és la temàtica de “Les temptacions de Sant Antoni”, la qual va ser utilitzada per diversos pintors dels segles XV i XVI per a la representació d’esperits violents i depravats. Utilitzant aquests imaginaris, i molt especialment la pintura sobre la mateixa temàtica del pintor flamenc Pieter Huys, aquests elements vénen al nostre encontre sota múltiples morfologies, a la manera d’un arxiu de la imatge. Barrejant elements preexistents inspirats en les pintures mencionades, juntament amb altres d’inèdits, la pel·lícula ens mostra un recorregut a través de l’inconscient de la memòria col·lectiva.

JORDI TEIXIDÓ JOVER

Barcelona, 1961. Desenvolupa diferents activitats relacionades amb l’audiovisual i les arts escèniques. Ha treballat com a actor, ha col·laborat en la direcció d’espectacles de dansa, ha escrit textos per a espectacles i guions per a programes infantils de TV.
És realitzador de vídeos, tant de creació pròpia com relacionats amb l’art i la cultura. Treballa per a televisions i per a institucions i particulars, fent promoció d’espectacles de dansa, circ i teatre i altres esdeveniments culturals.
Actualment escriu guions per al programa infantil Mic, de Televisió de Catalunya, i grava i edita peces curtes per al mateix programa. Paral·lelament ha presentat diversos mappings, en superfícies poc usuals i sempre amb la intenció de crear productes aptes per a tots els públics.

.animamuta.com.

 

COLUMNA UMNA 
2015. 5 MIN

Rimant la rimada rima, una columna parla i canta: “Umna u, columna columnú”. Projecció sobre pedres.

 

flux 2000-2004 __ flux 2005 __ flux 2007 _ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __ flux 2013 __ flux 2014 __