0

Espai de relació entre el vídeo i altres disciplines artístiques.

CRIS BLANCO

Cris Blanco neix a Madrid i viu a Barcelona. Des de 2003 realitza les seves pròpies peces escèniques i treballa com a intèrpret en performance, dansa, teatre i cinema. La transformació de codis i objectes, la barreja de gèneres escènics, l’error, els trucs evidents, la ciència-ficció i l’aparell teatral en si són presents en el seu treball.
Alguns dels seus treballs escènics són cUADRADO_fLECHA_pERSONA qUE cORRE (2004), Caixa preta-caja negra amb Claudia Müller (2006), TELETRANsPORTATION (2010), ciencia_ficción (2010), el projecte The Neversarting Story (2007/2008) en col·laboració amb Cuqui Jerez, María Jerez i Amaia Urra, del qual formen part la peça The Set Up i el curt Cinthy Tuloh. El setembre de 2014 estrena el seu últim treball, la pel·lícula en directe El Agitador Vórtex.

Els seus treballs han estat en els festivals 8 Tension ImPulsTanz, 100 dessus dessous a la Villette de Paris, Mapa Teatro a Bogotà, Alkantara Lisboa, Panorama a Rio de Janeiro, Nottdance a Nottingham, Pole Sud a Estrasburg, Madrid en Danza, Playground STUK a Leuven o 8: boom a Seül, entre d’altres.

Com a intèrpret ha treballat amb Xavier Leroy (Retrospective), Cuqui Jerez (The Croquis Reloaded), Juan Domínguez (BLUE), Luis Úrculo (Covers, AIC) i en cinema amb Roser Aguilar i Iciar Bollaín.

També realitza seguiment de treballs d’altres artistes com Kate McIntosh, Raquel Ponce o Quim Bigas i participa en projectes educatius com el Máster en Práctica Escénica y Cultura Visual del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía MNCARS i Artea, i ha impartit tallers a llocs com el CA2M, Hangar i Medialab Prado. Ha format part dels col·lectius El Club i ANTES. És membre de les bandes de música CALOR i The Elements.

.www.tea-tron.com/cristinablanco.  .soundcloud.com/the-elements-5.

CIENCIA_FICCIÓN

En el món quàntic es diu que totes les situacions possibles estan succeint alhora, fins que algú es posa a observar. Llavors la naturalesa tria una de les diferents possibilitats. A ciencia_ficción de moment passa tot i alhora, almenys fins que entris a veure-ho. ciencia_ficción és un acostament a la ciència, una investigació feta des d’una ment poc científica.

“Es en una sola sentada un torneo de saber, una conferencia, es una clase, una sesión de magia (donde se ve el truco), es un concierto, un espectáculo que son muchos que no son (todavía), es una noche de comida thai en el piso de los chicos de Big Bang Theory… Es, en definitiva, un buen rato para reflexionar sobre los diversos modos de estar en escena y de acercarse a esa cosa que es la performance contemporánea”. David Rodríguez en “El teatro de Tina”.

DURADA 60 min

FITXA ARTÍSTICA
ciencia_ficción és un projecte de Cris Blanco
MÚSICA Cris Blanco i Rubén Ramos
AMB EL SUPORT DE Iberescena 09, Espacios Cómodos 010 de La Porta, Al-kantara, Espacio Práctico, El local, La Casa Encendida, Aula de Danza Estrella Casero, el local del carrer Azucenas

flux 2000-2004 __ flux 2005 __ flux 2007 _ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __ flux 2013 __ flux 2014 __