Videoinstal·lació col·lectiva a l'Espai Balcó. Per veure els vídeos, cal obrir les capses i posar-se els auriculars.

 


Xavi Casadesús
Barcelona, 1968. Dissenyador gràfic. Codirigeix el festival A Part. Arts i estructures a Girona. Realitza esporàdicament produccions en el camp de l’animació i el vídeo.

.
xavict.dg@gmail.com.

Pablo Paz
Chantada (Lugo), 1971. Escenògraf i decorador. Ha portat a terme el disseny i construcció de decorats per a companyies de teatre, així com el vestuari i el desenvolupament artístic de diferents espectacles. És codirector del festival A Part. Arts i estructures.
.www.pablopaz.cat.
L’any 2009 tots dos formen la companyia aBoca i desenvolupen la idea, música, vídeo i direcció de l’espectacle de teatre interdisciplinari Cinc, d’entre milions, traumes.

 

ASPIDISTRA _ 2010 _ 4:14 MIN
L’aspidistra és una planta dura. Aquesta espècie es caracteritza per la seva reduïda demanda de llum, la qual cosa permet ubicar-la en racons i passadissos, on altres plantes no resistirien.


Barcelona, 1959. Professora de la Universitat de Barcelona. La seva principal línia d’investigació és la poesia experimental. És cofundadora d’Habitual Video Team, juntament amb Josep M. Jordana, amb qui realitza i edita treballs videogràfics relacionats fonamentalment amb la música i la poesia experimentals.
.www.pocio.cat
.. .www.viulapoesia.com....lis@fluxfestival.org. .

 

PNEUMON _ 2010 _ 5 MIN
Fa molt de temps, vam ser éssers alats. D’aquest passat ens queden les ales internes, atròfia de les que havien solcat l’aire, que ara aletegen atenuadament, engabiades en la presó del costellam.


Montevideo (Uruguay), 1965. Viu i treballa a Barcelona. Llicenciada en pintura a l’Accademia di Belle Arti de Florència, ha participat en exposicions individuals i col·lectives en diferents centres d’art nacionals i internacionals, principalment a França. Crea paisatges imaginaris utilitzant diversos mitjans –vídeo, fotografia, dibuix o instal·lacions– i es planteja la relació entre les persones i la natura. Relació que ha dictat la vida quotidiana, esborrada per l’agressivitat de l’economia actual i la consegüent uniformització del món..
.elenafrr@gmail.com. .

 

THE EYE OF NIGHT (ABRIDGED) _ 2010 _ 6:33 MIN
Desenes de llunes travessen el cel, passant per sobre d’una finestra il·luminada en plena nit. La relació entre la imatge i el so crea una subtil càrrega de misteri. El músic Alfredo Costa Monteiro ha editat l’àudio a partir del so de l’ambient en el moment de la gravació del vídeo.


Joan Lopez Lloret

Barcelona, 1969. Ha dirigit diversos documentals com Krakers (1992), El camí de l’Aigua (1997), Hermanos Oligor (2004), Utopia 79 (2006), Sunday at Five (2007) i actualment està acabant el seu últim projecte: Sinaia, més enllà del l’Oceà (2010). Treballa en el mitjà audiovisual des de 1990 i ha col·laborat diverses vegades amb les activitats de Flux.
.jolloret@inicia.es.
Meri Collazos Solà
Vic, 1979. És realitzadora audiovisual. Ha dirigit programes de nou format (Sense Nord, Diccionari de l´Art, Ull de Peix…), ha donat suport audiovisual a artistes (Eulàlia Valldosera, Nau Côclea, Fundació Vila Casas…) i ha fet videoclips musicals. Actualment viu a Baltimore-USA, col·labora amb UMBC New Media Studio i supervisa projectes per a Digital Storytelling.

.meribook.wordpress.com .. .myspace.com/merithings ...merismail@gmail.com. .

 

ALL YOU NEED IS LOVE... _ 2010 _ 6 MIN
“All you need is love” és el títol d’una coneguda cançó dels Beatles, però també és un estat d’ànim que a vegades necessitem per descansar de tota la complexitat d’aquest món i anar a reposar sobre coses més essencials que ens donen energia per navegar entre tota aquesta sobresaturació d’informacions que fan oblidar que les coses són molt més simples del que semblen…


Badalona, 1967. Jugant amb la possibilitat de presentar projectes en un escenari, des de 1995 ha realitzat treballs d’escenografia, pintura, música, veu i vídeo. Ha col·laborat amb Mark Cunningham, Mabel Palacín, Josep M. Jordana, Núria Antentas, Lydia Lunch i Helena Espvall.

.www.youtube.com/user/Convolution7 ...silmestres@wanadoo.es. .

 

L’ASSASSÍ ANTAGONISTA _ 2010 _ 6:11 MIN
És una versió d’una versió i d’una altra versió del conte Barbablava de Charles Perrault, i comença així, com sempre: “Hi havia una vegada…”.


Fano (Pesaro, Itàlia), 1977. Director i creador freelance de vídeo, graduat per l’Accademia Nazionale del Cinema de Bolonya, treballa amb vídeo digital d’alta definició, desenvolupant els seus projectes des del concepte fins a la producció. Es dedica amb passió a projectes de videodansa, teatre, a la producció de videoclips musicals, videoentrevistes i documentals sobre temes artístics i socials, i al videoart. Té una particular predilecció per la realització d’esdeveniments multimèdia, amb videoprojeccions sobre monuments i grans edificis. El seu treball està inspirat pel cinema d’autor, la fotografia i l’art contemporani, amb especial interès pel teatre i la dansa. Una recerca estètica contínua l’ha portat a estudiar diferents formes d’art. Ha estudiat a l’Istituto Europeo di Design de Milà i treballa com a dissenyador en projectes públics i privats. Ha ideat i produït la seva pròpia línia d’objectes decoratius i de mobiliari/escultura, com la sèrie “Lespade”. Dedica una atenció particular a la poesia, ha escrit i editat un llibre d’artista titulat Lamp i. d. in genuo, que forma part de la secció de llibres d’artista del Malopolski Instytut Kultury. Està interessat en noves formes d’art i de comunicació com els projectes de guerrilla i d’art urbà.

.www.tommasopedone.com ...info@tommasopedone.com. .

 

GRATTA E VINCI (SCRATCH & WIN / RASCA I GUANYA)
_ 2009 _ 6 MIN _ SENSE SO

Projecte de videoart amb el performer Alberto Mariani. Forma part de la sèrie “Crisis”, una reflexió sobre el delicat moment socioeconòmic italià i també internacional. Una bandera deconstruïda amb action painting fa d’escenografia a la performance d’un home transformat en una targeta Gratta e Vinci. Sort / Destí són els temes tractats en un projecte tan conceptual com figuratiu, que no vol donar una resposta final però que vol tenir un profund impacte en el punt de vista dels valors contemporanis. La frase final del vídeo significa “No has guanyat”, que és el que succeeix habitualment en una targeta de veritat.


Manresa, 1961. Viu entre Duar Msuar i Barcelona. Autor de vídeo i membre del Arxius OVNI. Els seus vídeos exploren diferents visions entre l’assaig i la poesia. Als seus primers treballs a NYC i Tànger experimentava la bellesa i el misteri de l’efímer i el marginal. El 1998 finalitza la sèrie TV Code: una immersió crítica en els dispositius d’alienació dels mass media. Actualment els seus vídeos cerquen les experiències interiors i les visions que transiten del real a l’irreal, del somni a la vigília, de la poesia a la profecia…

.www.desorg.org ...abu-ali@desorg.org. .

 

EL AMOR ES TU DESTINO _ 2010 _ 5:40 MIN
Lectura intervinguda d’un concert del músic egipci Abdelhalim el Hafiz, interpretant La lectora de tazas, del poeta Nizar Kebani.
“Hijo mío no te entristezcas, el amor es tu destino”.
Una videolectura de Zayd Ibn Daura. Traducció: Zoubida El Bouzidi. Adaptació: Toni Serra.


Buenos Aires, 1958. Va estudiar Cinematografia i Filosofia a la Universitat de Tel Aviv i, ja establert a Barcelona, es va llicenciar en Ciències de la Informació. Treballa com a creador de vídeo en instal·lacions i documentals i com a professor a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. També ha cursat estudis musicals i en el seu treball es reflecteix una constant curiositat per diverses disciplines i expressions de la creació contemporània. Li agrada definir la seva esfera de treball com a “compositor audiovisual”. El seu treball en l’àmbit artístic i documental s’ha presentat en cines, museus, TV i galeries d’art.

.www.arrakis.es/~jsucari/ ...jsucari@arrakis.es. .

 

VER EL TIEMPO PASAR _ BARCELONA 2002-2010 _ 5:48 MIN
Pla seqüència on el temps transcorre davant el qui contempla.
Un temps no lineal on els morts habiten el paisatge.
La història és actualització. La creació d’un aquí i ara.
On el relat eternitza el present.


Ciutat de Mèxic, 1972. És programador i artista digital. Els seus treballs involucren el text entès com a material plàstic, i les imatges trobades, partint sempre des del codi informàtic com a mitjà expressiu. Ha presentat les seves peces en festivals i exposicions en diferents parts del món.
. .motorhueso.net.

 

ARABIAN TV NIGHTS _ 2010 _ 4 MIN
Captura d’una sessió nocturna de televisió a Sharjah, Emirats Àrabs. Transvasament: televisió > ordinador: fragmentació, reconstrucció algorítmica de les imatges. Revelació de la capsa com a gran atractor: imant del no-res.


Sant Feliu de Guíxols, 1960. Escriptora i videoartista, combina aquestes dues pràctiques amb videorecitals, exposicions i concerts en què col·labora amb músics i artistes. En poesia, ha publicat, entre altres, els llibres Aürt, Eixida al sostre, Salflorvatge, Trenca-sons i Darrere les tanques. Darrerament ha tingut cura de “Barcelona poesia” (2005/2010) juntament amb David Castillo, Eduard Escoffet i Martí Sales; i de “Poesia als parcs” cicle de Poesia als Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona (2007/2010) juntament amb Carles Hac Mor.

.www.hacmorxargay.net ...esterxargay@gmail.com. .

 

 

 

FLUX SUBAQUÀTIC _ 2009/2010 _ 5:36 MIN
Animació del poema de l’autora “Ser malversat”, en combinació d’imatges submarines. Una immersió poètica dins la Capsa-Flux, videogràficament convertida en una peixera que convida a llegir les bombolles d’oxigen.