La Sénia, 1973. Estudia Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i a P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) a Brussel·les (Bèlgica).
Ha treballat amb General Elèctrica, La Carnicería Teatro i La Fura del Baus. Ha col·laborat amb Joan Morey, Juanjo Sáez, Chicks on speed, Txell Miras, Sergi Fäustino, Carles Salas i Àlex Brahim.
Com a creadora ha realitzat:
Americana ’00, Yo nací en Barcelona hace 29 años y siempre he vivido aquí ’01, Yo estoy en este mundo porque tiene que haber de todo ’02, Yo no soy nadie, pero me cago en tu puta madre ’03 i Yo no hablo inglés, pero a veces me lo paso bien ’04. Els tres últims títols formen part de la Trilogia Egomotion.
Les performances Mi madre y yo ’04 i Las Vicente matan a los hombres ’06 amb Rosa Vicente Gargallo, mare de Sònia Gómez.
La sèrie de solo performances en exteriors I will never stop dancing 05 i Madrid, HAB303 ’07.
El concert visual Bass, concert per a animals ’05 (estrena a L’Espai, Barcelona); l’espectacle Natural 2: Me gustan tus huesos, tu alma y tu cerebro, conversaciones con animales ’06 (estrena al Mercat de les Flors, Barcelona); la conferència: Experiències amb un desconegut ’07 (Festival de Dansa... o no, Barcelona).
La versió escènica Experiències amb un desconegut Show ’08/09 (estrena 22 novembre 2008 a CAER, Reus; i estrena 5 febrer 2009 al Mercat de les Flors, Barcelona)
Actualment en gira amb Experiències amb un desconegut Show i preparant la versió televisiva Experiències amb un desconegut TV Show amb nous desconeguts.
El 2007 li van concedir el Premi FAD Sebastià Gasch de les Arts Parateatrals.
Viu i treballa a Barcelona.

.www.soniagomez.com.

.ciasoniagomez.blogspot.com.

.www.martaoliveres.com.

.canal youtube: "Experiencias con un Desconocido Show".

CIA. DE DANSA SÒNIA GÓMEZ
EXPERIÈNCIES AMB UN DESCONEGUT SHOW- Extracte
O com Experiències es converteix en un programa pilot per a TV

Es tracta d’un artefacte-maquinal-experiencial i, per tant, un misteri engegat per explorar-se un mateix en relació als altres, amb els clients desconeguts que desitgen fer de l’experiència un laboratori emocional, gestual i performatiu: artefacte desconstructivista on el quotidià adquireix estatut de miracle delirant i marcià per a major glòria de tots i cadascun dels teus moments.

Performance personal i individual amb Sònia Gómez. Un dia a una hora concreta podràs entrar en la vida d’una persona que desconeixes, però no és una persona qualsevol, és una artista que treballarà per a tu amb unes regles que ella proposa i que tu segueixes, i improvisarà segons les situacions. Les experiències són reals i el perfil de la pràctica es concreta amb anterioritat. Es realitzarà un estudi senzill a través de preguntes i es crearà una performance-experiència concreta per a cada client. Un equip de professionals de diferents camps participarà en la realització de cada experiència. El temps i el preu varien segons la pràctica escollida.

Catàleg de les pràctiques: Vols estar en forma?, Vols que et llegeixin?, Vols provar els teus impulsos creatius?, Vols formar part de la família de Sònia Gómez?, Vols compartir moments de pel·lícula al costat de la teva actriu favorita?, Vols ballar?, Vols viatjar?


Projecte Sònia Gómez
Creatius Txalo Toloza, José Luís Cañadas, Sònia Gómez
Performers / realitzadors Txalo Toloza, Sònia Gómez
Clients Buey, Rata, Mono, Cerdo, Tigre, Dragón + 1 convidat
Assessorament musical djd!
Audiovisuals Txalo Toloza
Dramatúrgia i direcció Mose Hayward
Textos Clients / Sònia Gómez
Il·luminació Edu Bolinches
So Gat
Documentació David Cauquil, David Rodríguez, David Barba
Espai escènic Emily
Fotografia i disseny gràfic David Rodríguez

Producció M.O. M. - El Vivero / Sònia Gómez
Coproducció Mercat de les Flors, CAER Reus, Festival MAPA
Coproducció Segona Fase 2009 Centro Párraga