:: FLUX 2005 . Festival de vídeo d'autor    inici flux programa projeccions monogràfiques influx
  Julián Álvarez | Eugeni Bonet | Joan Pueyo | Toni Serra (Abu Ali) | Jacobo Sucari | Jordi Teixidó   
Eugeni Bonet  www.valdelomar.com  .  eni.net@gmail.com
| cv
| selecció de vídeos per a projecció
| autoretrat
| videofilmografia
| treballs d’encàrrec i projectes col•lectius
| article Antoni Pinent
 

 

Barcelona, 1954. Escriptor, curador i artista, treballa principalment en les àrees de cinema, vídeo i mitjans digitals.

De 1973 a 1980, realitzà diversos films i vídeos de caràcter experimental que han estat exhibits en filmoteques, museus i festivals d’Europa i Amèrica.

Posteriorment ha escrit i realitzat diversos programes audiovisuals (en vídeo, TV i diaporama) sobre temes d’art contemporani, entre els quals: Duchamp (retard en vídeo), emès el 1987 per TV3; la sèrie Lecturæs de Cirlot, guardonada als festivals de vídeo de Vitoria-Gasteiz i de Navarra 1998, i a la Mostra d’Arts Electròniques de Catalunya 1998 amb el Premi de l’ACEVIP (Associació Catalana d’Empreses de Vídeo Professional); i, encara en curs, la sèrie Música a Màquina, sobre composicions electròniques d’Eduardo Polonio.

L’any 2004 ha realitzat un llargmetratge en 35mm, Tira tu reloj al agua, a partir de materials inèdits o inacabats del cineasta andalús José Val del Omar (1904-1982). Aquest film ha estat seleccionat als festivals de cinema de Londres i de Mar del Plata (Argentina).

A més ha col·laborat a la sèrie El arte del Vídeo, produïda per TVE, com a guionista i assessor (1988-89); i en els CD-ROMs Muntadas: Media Architecture Installations (Centre Georges Pompidou / Université de Paris I, 1999) i ArteVisión: Una historia de las artes electrónicas en España (MECAD, Sabadell 2000) pel que fa a la direcció de continguts i com a autor dels textos principals. Darrerament també ha treballat en la concepció i continguts de llocs web dedicats a l’obra d’Antoni Muntadas, José Val del Omar i Josep Montes-Baquer.

Organitzador, curador o assessor de múltiples exhibicions i festivals audiovisuals per tota Espanya (Barcelona, Sant Sebastià, Saragossa, Madrid, etc.).

Curador de diverses exhibicions i programes audiovisuals, entre altres: “Desmontaje/Demontage” (1993: itinerant per diverses ciutats espanyoles i a L’Haia, Holanda), “Múltiplas Dimensões” (1994: exposició d’instal·lacions multimèdia en el marc de “Lisboa 94, Capital Europea de la Cultura”), “Señales de Vídeo” (1995-1997: itinerant per Espanya i Amèrica Llatina), “Ciència-Fricció” (1997:Centre d’Art Santa Mònica, Barcelona), “El cinema calculat” (1999: itinerant per diverses ciutats espanyoles), “Moviment Aparent” (2000: EACC-Espai d’Art Contemporani de Castelló), ), “Calculated Cinema 2.0” (2001: Cinémathèque Royale de Belgique, Brusel·les, i nova itinerància a Espanya), “Comer o no Comer” (Salamanca 2002, curador de l’àrea audiovisual de l’exposició), “Properament en aquesta pantalla: El cinema lletrista, entre la discrepància i la sublevació” (2005: MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona; en col·laboració amb Eduard Escoffet).

Coautor dels llibres En torno al Vídeo (Barcelona 1980; México DF 1984) i Práctica fílmica y vanguardia artística en España, 1925-1981/The Avant-Garde Film in Spain (Madrid 1983), s’ha ocupat també de la direcció editorial dels volums que han acompanyat moltes de les exhibicions que ha comissariat. Altres escrits s’han publicat en obres col·lectives, catàlegs i publicacions periòdiques (entre altres: “Millennium Film Journal”, “Zoom”, “Telos”, “Lápiz”, “Archivos de la Filmoteca”, ”Zehar, Transversal”, “Trafic”, els diaris “El País” i “Avui”, etc).

Activitat docent i àmplia participació en seminaris, cursos, simposis, etc. De 1999 a 2003 fou professor associat a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El 2005, la Facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, li encarrega la direcció d’un curs de postgrau en Videoart i aplicacions a les arts de l’espectacle.

<<

             
 
  
   

 

   
 

FLUX 2005 . Festival de vídeo d'autor
27, 28, 29 octubre 2005

CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona c/ Montalegre, 5

 

 

 


<<
web design KTON Y CIA