0

PROJECCIONS MONOGRÀFIQUES

JIMJAK / MABEL PALACÍN / ELISABET PRANDI

CV

SELECCIÓ DE VÍDEOS PER A PROJECCIÓ

VIDEOGRAFIA

ARTICLE DE JONAS BENARROCH

CHILDS IN DANGER 
1998. 2:10 MIN. VHS
Resum rítmic del que Hollywood s’imaginava com un dia a la jungla el 1939.

IT'S NOT EASY 
1999. 2:24 MIN. MINIDV
Un clip per acompanyar un concert del grup Easy en el Doctor Music Festival 1999.

DRILLING ME SOFTLY 
1999. 3:27 MIN. MINIDV
Una tarda amb Sig, fingint que treballem.

WORDS DON'T THINK 
2001. 3:49 MIN. MINIDV
Un treball per a una performance de Lili Tetzner a Córdoba, Argentina. Quan tornava del seu viatge ens vam separar.

COME UP GIRL 
2009. 2:53 MIN. PRORES 422
No és molt evident al principi, però tant de bo que sigui prou intrigant per mantenir la teva atenció una mica més. Un altre cop va sobre el moment entre el son i la vigília i el que passa just en aquest moment de trànsit. El so és original, només una mica de granulació per mantenir-se on cal estar. I després una mica de soroll elèctric afegit que proporciona una textura agradable... per mantenir l’interès alt.

ANOTHER EGO 
2009. 4:02 MIN. PRORES 422
Un altre estudi fet amb aquest seqüenciador de música i imatge escrit en Max/MSP. Cada vegada millor... Espero... Tot el que ve de l’ego és una demanda i l’ego com a tal és incompatible amb el desig.

IT'S YOU AGAIN 
2010. 3:33 MIN. PRORES 422
Només pots cridar durant una estona. En algun moment hauràs de parar. Perquè ja no pots continuar més. Perquè comença a ser avorrit. I totes les coses tornen a començar. No és un senyal que mostra que l’ego està en perill, és un senyal que el subjecte està a punt d’emergir.

DON'T TOUCH IT 
2010. 5:02 MIN. PRORES 422
Arribar, tractar d’arribar a aquest lloc que promet seguretat. No hi és.
Ho saps. Deixa de fingir. És el mateix que on estàs ara. Tu ets el mateix.

COME CLOSER TO (1) 
2011. 2:50 MIN. PRORES 422
Imatges fragmentades, moments borrosos d’un record llunyà teixit amb una premonició preocupant del que està a punt de passar. O ha passat ja? “L’actitud diària és el que posa l’abans i el després en el cos del temps, el cos com un revelador de la data límit”.

VOICES FROM WITHIN 
2011. 1:58 MIN. PRORES 422
Sí, hi ha una crisi, i no només econòmica. Fer el que és correcte. Però què? Totes aquestes veus en el teu cos, intentant de trobar una sortida: que s’escoltin. Qui ets? Què vols? Escolta amb atenció. És una oportunitat. Tu ets més que un. I sí: pots escollir... Pensar és aprendre el que un cos no és capaç de pensar.

IT'S BRUCE AGAIN 
2015. 4:22 MIN. PRORES 422
De tant en tant cal anar cap a les teves coses velles, agafar alguna cosa que hagués funcionat en el passat i veure si podria haver estat encara millor. Modernitzacions, coses velles amb vestits nous. Sembla que és més bonic, però és realment millor?

HIT ME DARKLY 
2012. 2:54 MIN. PRORES 422
Lluitar amb la pròpia ombra no és gaire prometedor. És preferible mirar tranquil·lament totes aquestes coses que s’hi amaguen i donar-los la benvinguda, amb un gest obert. No les amaguis. Si estàs tractant d’ocultar-les, estaran més a prop. Perquè estan amb tu. Saben on trobar-te. Tot el que ve de l’ego és una demanda i l’ego com a tal és incompatible amb el desig. Un desig l’horror del qual no reconeixem. I, per descomptat, la ira no és una opció. És el cos en constant canvi, actualitzant múltiples forces, moviments, temps i virtualitats, el cos en l’esdevenir.

INNER TO UTTER 
2013. 4:30 MIN. PRORES 422
Hi ha alguna cosa dins teu, alguna cosa que està buscant una sortida. Alguna cosa que està esperant el moment per sortir a la superfície. Però mai no és oportú. Per tant, es queda allí, esperant, amb determinació, produint ansietats inútils. La bona notícia és que no estàs sol. Per tant, millor començar a compartir.

NOTHING TO WORRY 
2013. 4:54 MIN. PRORES 422
Quan les coses no estan funcionant bé i escoltes amb atenció les rascades a l’ombra, no tinguis por. Pren consciència que tot això passa per culpa del teu angle de perspectiva. És només la teva projecció en les coses. Ajusta’t al que és, no al que podria ser. Desfés els malentesos i tot anirà bé. L’ansietat està molt vinculada al problema del desig de l’altre. Un desig l’horror del qual no som capaços de reconèixer. I aquesta emergència del desig provoca ansietat en les persones, però el llindar de l’ansietat d’alguna manera s’ha de creuar.

REACH OUT YOU 
2014. 7:36 MIN. PRORES 422
Sí que sembla ser el cos, en el cos. Moure’s és un intent prometedor per sentir el que t’està movent. Una bona pràctica per augmentar el teu pensament habitual amb un sentiment sobre tu mateix, amb un sentiment de tu mateix. És el desig el que produeix el desig real, la realitat en si mateixa. Cadascú només existeix en relació a un altre, la determinació cíclica de l’altre. La repetició s’incrementa des d’alguna font críptica. Tot es mou contínuament per crear el temps i l’espai en què existim. El cos, la pell, els ulls, les orelles i el nas, els circuits neuronals, tots els teus elements irradien milers de processos imperceptibles per aconseguir que es concentrin en una perspectiva. La inconsciència és la sensibilitat vulnerable que ve a tu des de les estrelles o del món. Cada individu és una multitud.

AUTORETRAT

WHO AM I 
2015. 6:06 MIN. PRORES 422
Parlo de qui sóc.

 

flux 2000-2004 __ flux 2005 __ flux 2007 _ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __ flux 2013 __ flux 2014 __