DIONÍS ESCORSA BENET ROSSELL i ADOLF ALCAÑIZ ALBERT MERINO MIREIA SALLARÈS
 

BENET ROSSELL
Àger, Lleida, 1937. Artista interdisciplinari i investigador. Al llarg de la seva trajectòria artística ha desenvolupat un llenguatge singular a base de micrografies, ideogrames i pictogrames originals que no pertanyen a cap codi lingüístic.
La seva és una pràctica creativa on conflueixen la cal·ligrafia i la imatge en moviment. Pioner del cinema experimental i del vídeo, Benet Rossell anima un repertori infinit de signes, gestos, formes, figures, i espais lúdics i d'experimentació.
Als anys setanta és un artista conceptual de París, on resideix. Més tard passa llargs períodes a Nova York, on se'l vincula als moviments d’avantguarda. A mitjans dels vuitanta torna a Catalunya i s'instal·la a Barcelona.

.benetrossell@telefonica.net.

 

 

ADOLF ALCAÑIZ
Constantí, Tarragona, 1961. Videoartista i fotògraf. Treballa en l’experimentació videogràfica i conjuga aquesta pràctica amb diferents disciplines en les seves nombroses col·laboracions amb artistes, músics i escriptors, amb els quals tracta, sovint, la interactivitat en directe de la imatge i el so. Va dirigir el laboratori de vídeo Metrònom Lab., i també ha realitzat la videodocumentació de les exposicions de l’espai Metrònom de Barcelona i de les del Tinglado 2 de Tarragona.

.adolfalcanyiz@gmail.com.

 

2010-2013_77 MIN

Setze vídeos, fragments atomitzats, del pròxim documental de llarga durada de Benet Rossell, fruit de la col·laboració entre Benet Rossell i Adolf Alcañiz. La mirada d'ambdós sempre posada en el suport vídeo com a eina creativa i d'experimentació.

 

 

La maleta
2013_11:22 MIN
Sempre ens quedarà una maleta estreta i allargada... Dintre d’aquesta maleta-fèretre la pròpia cendra. Ritual de renaixement.

Montsec. Ext. Dia
2013_2:04 MIN
Els núvols passen i componen figures i llums sense fi. Formes dibuixades coronen la muntanya i es fonen amb ella.

Pèndol
2011_1:01 MIN
“Lo conill ferm no estima la gent.” Condició humana i condició animal: el sentiment tràgic de la vida contraposat a una recepta de cuina: arròs amb conill i cargols.

Per què el món és un art de mal viure?
2010_8:29 MIN
Jocs malabars de barrets de copa alta i de mitja copa, el mag mima, gesticula, interpreta els poemes a l’ombreig d’una figuera.

Rapsòdia
2012_2:41 MIN
Concert de piano flexible a la minúscula Cova de la Trobada al Montsec.

L’esquellot
2013_1:49 MIN
Motius cal·ligràfics i pictòrics damunt llençols estesos en terres del Montsec. Recorregut musical i ritual a toc d’esquella.

Cada ovella al seu corral
2013_2:16 MIN
La Llebre Daurada ens parla del temps sideral i de l'espai que veiem en aquest corral, i també de l’Home del Pèndol que porta una màscara d’home encara viu...

Trumfes
2012_5:58 MIN
L’artista conrea el seu hort: avui toca collita de patates textuals amb dibuixos i textos inscrits damunt  la pell. Fa una lectura acurada dels tubercles.

Pinacoteca
2013_11:06 MIN
Visita a la mostra de pintura dels Quadres Voladors, comentada per l’artista, i presentada en la Pinacoteca més gran del món: la Vall d’Àger. Els pigments celebren el retorn a la terra!

Tirez donc du fil
2012_4:57 MIN
Davant d’un teló de l'antic cabaret barceloní El Molino plantat al mig d'un bancal, Benet Rossell, en la seva faceta d'actor, es desdobla i dialoga. Tirar del  fil del temps i compartir paraula i destí.

Carotes
2012_2:33 MIN
Joc de màscares sota els ametllers, des de la màscara microfàcies a la màscara bola de món textual, tot un picnic conceptual!
 

A ningú
2012_2:41 MIN
No cal patir tant per la paraula! Una agulla d’estendre la roba que prem la llengua, a la manera de metrònom del monòleg i de la veu interior, ho arreglarà tot.
 

Adagi d’Albinoni
2012_5:30 MIN
Si Albinoni ressuscités per escoltar aquesta versió xiulada del seu Adaggio, què en pensaria? Per cert, sabíeu que l’Adaggio d’Albinoni no el va pas escriure Albinoni?

Violí primer
2010_1:14 MIN
Totes les notes musicals nòmades van a parar al mateix violí.

Gotan & tango, tango & gotan
2012_4:02 MIN
Els balladors, ella i ell, lliurats a la màgia del tango, es transformen en un únic cal·lígraf que traça figures del gotan damunt el terra de la milonga, al so d'una viola de roda.

Atles emocional
2012_10:29 MIN
Homenatge de Benet Rossell al garrotín de Lleida amb la interpretació de dos poemes: Quina és la pregunta de la ceba?La nou com pensa?, i l'estrena mundial del primer garrotín nipó Sushi de Cargols.

 

_flux 2000–2004 __ flux 2005 __ flux 2007 __ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __