DIONÍS ESCORSA BENET ROSSELL i ADOLF ALCAÑIZ ALBERT MERINO MIREIA SALLARÈS
 

Barcelona, 1979. És llicenciat en Belles Arts per les Universitats de Barcelona i la Kunsthochschule Berlin Weißensee.
Treballa com a videoartista des de l’any 2005, utilitzant diferents gèneres que van des del vídeo d’autor fins a la videodansa, passant també pel fals documental. A les seves obres desenvolupa un llenguatge propi ple d’escenes al·legòriques tot creant imaginaris a partir d’objectes trobats i recontextualitzats fent ús de la tecnologia digital.
La seva feina ha estat mostrada a festivals de nombrosos països i ha estat reconeguda amb diversos premis internacionals com el Madatac a la millor obra 2012 i el Lumen Ex 2011. Ha obtingut els primers premis de videocreació als festivals de Vallarta 2012, Bcn Visual Sound 2011 i Videoakt Biennal de Vídeo de Barcelona 2013, entre altres. També ha participat en esdeveniments internacionals com les biennals de Wroclaw o Cerveira, Beijing Art Fair, Los Angeles Art Fair, etc.
La seva obra forma part de col·leccions privades i ha estat mostrada a centres com La Casa Encendida (Madrid), Arts Santa Mònica (Barcelona), l’Ateneu Barcelonès, La Capilla del Pronillo (Santander), el MEIAC (Badajoz), la Universitat de Nova York, el Musée des Abatoirs (Toulouse), la galeria Boccanera (Trento) o l'espai Trapezio (Madrid).
Actualment viu i treballa a Barcelona.

.www.albertmerino.com. . .info@albertmerino.com.

l'autor al FLUX 2011

 

 

2013_40 MIN_HDV1080p25

El vol de la Gallina és un fals documental en to de comèdia sobre el desenvolupament de les polítiques culturals a la ciutat de Barcelona, que ofereix una crònica detallada sobre els darrers esdeveniments que han tingut lloc al món de la cultura i les institucions dedicades a l'art contemporani dins del territori català.
Emprant l'estratègia del fals documental, es narra la història d'un grup d'activistes escindit del 'sindicat d’artistes', que decideix interactuar sobre el teixit institucional i expositiu de la ciutat per dur a terme les seves reivindicacions. D'aquesta forma es desenvolupa una crònica sobre la construcció i posterior desmantellament del teixit de centres dedicats a l'art contemporani en l'àmbit barcelonès, combinant fets reals amb d'altres apòcrifs que donen lloc a situacions il·lògiques que actuen com a reflex de la situació actual. També tracta de la gestió cultural i la forma en què es distribueixen els pressupostos sense tenir en compte les necessitats reals i els interessos dels artistes.
Partint d'una història local, plena d'actualitat, i fent servir una estratègia narrativa propera a la ficció però al mateix temps estrictament documentada, les problemàtiques plantejades transcendeixen el seu àmbit geogràfic i són globals en la mesura que són perfectament reconeixibles en altres entorns. D'aquesta forma, es desenvolupa una ficció en to de comèdia on les coincidències amb els fets reals no són purament casuals.

Música Albert Dansa
Veu Ana Cardona
Veu versió catalana Elisabeth Portabella
Actors Sònia Gómez, Jurgen Müller, Judy Lomas, Andrea Lorenzetti, Michella Aiello, Joan Raventos, Francesc Sola, Juan Gamero, Elisabeth Mabres, Jordi Vall La-Mora, Ada, Laura Martín, Pierre Bastien, Nicola Tremacodi, Marcos Llobet, Marta Llobet, Toni González, Jesús Ramos, Maria Ipiña, Mariano Maturana, Gener Artells, Silvia Heras, Rebeca Herreros, Nel.lo Nebot, Pere Deu, Natalia Franconi, Rachel Hill, Tomi Serveto, Ana Cardona, Fernando Casal...

_flux 2000–2004 __ flux 2005 __ flux 2007 __ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __