:: FLUX 2007 . Festival de vídeo d'autor    inici flux programa projeccions monogràfiques influx
 Lluís Escartín | Maite Ninou & Xavier Manubens | Xavi Hurtado | Dionís Escorsa | Francesca Llopis | Llorenç Soler   
Dionís Escorsa . Vídeos interactius consultables a firaflux
| cv
| selecció de vídeos per a projecció
| vídeos interactius consultables a firaflux

| autoretrat
| videografia . exposicions
| article de Nadiel faRré
JARDÍ D’ARRELS 2006, 2H APROX. VÍDEO INTERACTIU NO LINEAL
Experiment de narració no lineal en el qual els actors-participants desenvolupen
successivament les múltiples possibilitats d’un guió polièdric, a partir d’una situació inicial: un presumpte botànic arriba a un poble on creu que hi ha un jardí peculiar. Mentre deambula per trobar-lo, entrevista una sèrie de personatges que l’aniran convencen paulatinament de la inutilitat de la seva cerca, perquè ja és en el jardí. L’usuari, tal com van fer abans els actors, haurà d’escollir al final de cada seqüència entre diverses decisions possibles, per fer avançar la narració. El resultat és un procés irònic d’experimentació rizomàtica de la narració, sempre individualitzat i inacabable.
   
B4 (ALPHABET) 2006, 1H 30 MIN APROX. VÍDEO INTERACTIU NO LINEAL
Màquina criptogràfica per a psicocartografies. Realitzat amb el col·lectiu Rotor A New York, les autoritats de Brooklyn han tot just enllestit un pla de reordenació urbanística a l’àrea anomenada Greenpoint-Williamsbourg Water Front. En uns deu anys, les antigues fàbriques industrials en procés de decadència productiva que avui solquen la ribera de l’East river, seran eliminades, i l’espai serà destinat a barri residencial de renda alta, en el típic procés de gentrificació que segueix la ciutat. Si la destrucció d’aquest territori hagués de passar trenta o quaranta anys més tard, la conservació de la seva memòria virtual seria –fins i tot podríem atrevir-nos a pensar– obligatòria per llei. En un exercici d’anticipació suposada, es proposa crear una cartografia videogràfica interactiva d’aquesta àrea, que sigui adaptable modestament a aquests futurs dispositius de percepció augmentada, en una espècie de viatge temporal al passat, fet des del futur imaginat, on la gent d’aquest nou barri residencial pogués optar també per passejar-se virtualment pel propi passat immediat.
   
SEGRESTANT EL GALERISTA 2006, 30 MIN APROX. VÍDEO INTERACTIU LINEAL
En un moment en què l’ensurt d’esdevenir funcionari cultural començava a desmotivar reelaboracions de propostes expositives sospitosament semblants entre elles, l’artista, encarregat de realitzar una exposició programada per al maig del 2006, a la prestigiosa galeria Dispari&dispari a Reggio Emilia, Itàlia, exercint un dret al “no” que massa vegades s’havia amarat d’aparences de reivindicació salarial, però basant-se més aviat en la glòria de la campanya gratuïta per escapar de sistemes oxidats de difusió de continguts, va decidir trair l’esperança de rendibilitat del seu galerista i reivindicar un cop més la gratuïtat i voluntarisme dels actes de comunicació. Per a això, va proposar una exposició falsa, convenientment difosa a les llistes italianes, per suspendre-la un dia abans de la inauguració a causa de la desaparició del galerista. A partir d’aquesta fugida, es va iniciar una situació vivencial més o menys retransmesa del procés de redefinició de la relació artista-galerista, el videorelat de la qual –amanit amb variades aportacions externes– es va mostrar només per internet.
  <<
             
 
  
   

 

   
FLUX 2007 . Festival de vídeo d'autor
15, 16 i 17 de març 2007

CaixaForum
Av. Marquès de Comillas, 6 - 08038 Barcelona

 

 

 


<<
web design KTON Y CIA