sessió 5. dilluns 9 maig 2011_21h

VÍDEO EXPERIMENTAL: ESTUDIANTS CAV UB

Projecció + col·loqui

Dins dels estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona, en el marc de l’assignatura “Producció i Realització Audiovisual II” impartida pel professor Antoni Mercader, els estudiants fan tres treballs: un documental, un interactiu i un vídeo experimental.

En aquesta sessió de FLUX CLUB, veurem una selecció de 20 obres de vídeo experimental elaborades pels estudiants, comissariada pels alumnes Anna García Cuartero, Pablo de Val, Natalia Casal, Aurora Galán, M. Carmen Hernández i Raúl Almendros.

Antoni Mercader i membres de la comissió conduiran el col·loqui de la sessió.

presentació

Els estudiants del darrer any de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona presentem una mostra dels curts experimentals que hem realitzat al llarg d'aquest curs 2010-2011.

Els joves realitzadors us exposem un collage de sensacions visuals i sonores que acosta les nostres inquietuds i la nostra forma de mirar, entendre i projectar diferents realitats als espectadors. En definitiva, us ensenyem una iniciació al videoart que intenta arribar a un públic el més divers possible.

www.ub.edu/fprofessorat/guia_grau_cav

 

KARINA SÁNCHEZ
Ensoñaciones

2011_3:37 min

Reflexió sonora i documental de diferents situacions, pensaments... Dos contrastos de dues realitats actuals en les quals s'observa com els pensaments i els somnis poden transmetre allò que no veiem o el que els altres perceben de nosaltres. Una situació realment experimental per expressar els sentiments a través d'una manipulació de formes, colors i ritmes.

 

FRANCESC BOSCH
Arte líquido

2011_2:46 min

L’obra tracta de realitzar una aproximació audiovisual al concepte d’art líquid desenvolupat pel sociòleg Zygmunt Bauman en diverses de les seves obres. Es tracta d’un tipus d’art que no pretén ser exposat a galeries o museus sinó que és víctima de l’obsolescència programada i del consumisme, un art que té data de caducitat.

 

ELISA GARCÍA
Jagacorp

2011_6:11 min

Treball sobre el grup de música Jagacorp.


BEATRIZ SÁNCHEZ
El hombre es el mal de su propia desgracia

2011_3:22 min

L’home sovint és l’únic responsable de totes aquelles desgràcies que li succeeixen. En aquest curtmetratge d’animació es posa de manifest aquest fet mitjançant una metàfora visual. Un home de fil es va desfent, alhora que construeix el seu propi parany amb aquest material de què estava fet.

 

ANNA RODRÍGUEZ
Colors

2011_2:15 min

Cossos plens de color que experimenten amb el paisatge urbà.


DAVID MATEO
Silencis

2011_4:20 min

Treball sobre el temps i l’espai, petit fragment de 30 segons alentit  a 24 minuts i amb un recorregut total de 4 minuts i 20 segons. Un gest qualsevol, una mirada és suficient per pensar que un sol gest no ho resumeix tot. Però la veritat és que per més que hi penso, el gest no atrapa la dimensió del que sentim. Perquè el sentiment dura més que la fracció d’un gest.


CRISTINA MASÓ
Experimental

2011_3:21 min

Proposta experimental.


BÁRBARA SÁNCHEZ i NÉSTOR MORENO
Poema

2011_1:50 min

Poema extret de "Jean Fontaine Odisea", llibre d’Agustín Fernández Mallo.

 

JOAN TORRES
Nightfeel

2011_3:43 min

Una mirada nocturna als carrers de Barcelona.

 




JUDIT MÉNDEZ
Colors en dansa

2011_3 min

Poema multidisciplinari.


AMANDA SÁNCHEZ
Barcelona Rider

2011_5:05 min

Barcelona, un dia qualsevol. Un recorregut que ens transportarà a través dels carrers de Barcelona, del ritme accelerat de la ciutat, del seu estil i de la vida dels centenars de persones sense rostre amb les quals cada dia ens creuem.


VÍCTOR DE VEGA
2084

2011_4:15 min

Aproximació a un possible futur.


AURORA GALÁN
Lluminàries

2011_2:04 min

Dins una habitació sense llums sorgeix una composició audiovisual on es barregen els moviments d'espelmes, llanternes i objectes fluorescents al ritme d'una base instrumental.


RAÚL ALMENDROS
TID

2011_2:03 min_tràiler

Desiré pateix un greu transtorn d’identitat. La seva malaltia s’agreuja cada cop més i una de les seves identitats sembla haver cobrat vida pròpia.


REGINA ROBERT
Paranoid

2011_1:51 min

L'espectador s'endinsa gairebé involuntàriament en un somni, una fantasia, un món oníric. El qui hi entra es troba amb una atmosfera d’incertesa, de paranoia. És un món desconegut, a mig camí entre els límits de la raó i la realitat.

 

SHELLEY HUNT
Ruido

2011_3:50 min

Un treball que ens convida a deixar la sorollosa ciutat per gaudir del silenci...


PABLO DE VAL
Gin Tonic

2011_2:10 min

Et ve de gust un gin&tonic?

 

ANNA GARCÍA CUARTERO
De pasos

2011_3:53 min

De ben petits aprenem a caminar i al llarg de la nostra vida alguna cosa ens empeny a no deixar de fer-ho. La qüestió és ¿sabem sempre per què o cap a on caminem?


GEMMA CULLELL
Ikaros

2011_2:59 min

Narració del quadre de Matisse Icarus. Amb un poema d'Antonio Gamoneda i música de Cinematic Orchestra.

 

NATALIA CASAL
Subjetivo

2011_2:37 min

Tot és relatiu, tot són punts de vista, tot és subjectiu.