sessi贸 8. dilluns 6 juny 2016_21h

TRES

Projecció + col·loqui

Barcelona, 1956. La indagació teòrica i estètica de Tres està determinada per l'interès a generar escenaris per al silenci; un treball de recerca i d'experimentació que practica des de fa tres dècades. Després de diversos anys d'activitats entorn de la música i l'art, el 1986 comença a recollir informació sobre el fenomen del silenci entès en el seu més ampli sentit. El 1998 organitza Muted, una factoria de silencis al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, una instal·lació que es va transformar en un petit festival sobre el silenci, del qual es van fer dues edicions. A partir de llavors produeix nombroses accions silencioses que tenen com a objectiu dotar el silenci de presència i investigar les seves possibilitats, entre les quals destaquen els Còctels silenciosos, els Concerts silenciosos i els Blackouts o apagaments graduals d'edificis.

El 2008 realitza a la galeria Antonio de Barnola de Barcelona una nova acció titulada Maldito silencio que suposa un canvi d'orientació en el seu treball i que pretén destruir metafòricament les formes negatives de silenci. El 2009 presenta a Arts Santa Mònica de Barcelona un catàleg recopilatori de les seves accions i comunica el començament d'una nova etapa en la seva trajectòria artística. Aquesta nova fase, No más silencio, emergeix de la necessitat de considerar els molts aspectes indesitjables del silenci i de denunciar-ho com una de les principals estratègies de domini del poder. El 2011 funda el duo The Fake Druids amb el bateria D. Blake.

En l'actualitat concentra la seva energia a continuar i desenvolupar els seus Blackouts, exploracions sonores a partir de l'apagament gradual dels sistemes tecnològics que possibiliten el funcionament d'un recinte arquitectònic.

El seu treball es programa en festivals i institucions culturals d'Espanya i de l'estranger.

http://elsilencio.com
http://htres33.wordpress.com

presentació

ENTRE EL SILENCIO Y LA DESTRUCCIÓN DEL SILENCIO

En aquesta sessió presentem un vídeo especialment editat per a l'ocasió que documenta les accions realitzades per l'artista i músic Tres al llarg de la seva trajectòria.

 
Tres. Entre el silencio y la destrucci贸n del silencio
2016_70 min

Compilació de vídeos de les accions efectuades per l'artista multidisciplinari Tres des de l'any 1998 al 2016. La peça inclou nombroses accions silencioses que tenen com a objectiu dotar el silenci de presència i investigar les seves possibilitats: els Còctels silenciosos, els Blackouts o apagaments graduals d’edificis i màquines, Metallia Machina Silentia, el Concert silenciós de la Banda Municipal de Barcelona, les accions Tallar el silenci, Tubas en el lago, Susan-Sontag-Susan-Silence, Kakua y Kántor, Últimes paraules de James Lee Byars o Maldito silencio, entre altres.