sessió 12. dilluns 15 setembre 2014_21h

RECORDANT JOAN SAURA

Projecció + acció + col·loqui

JOAN SAURA I MARTÍ
Molins de Rei, 1954 - Barcelona, 2012.
Músic teclista, improvisador i compositor, figura clau en la història de la música experimental catalana.
Va dedicar el seu talent a les músiques experimentals i la improvisació. Ha estat membre fundador dels grups Koniec, Orquestra del Caos, Rambla, Blay Tritono, Rambliolia i del col·lectiu d'improvisadors IBA. Va formar part dels grups Trio Local, Araki, Les Anciens i Pole Pole. Va actuar amb músics com Xavier Maristany, Nuno Rebelo, John Zorn, Agustí Fernández, Peter Kowald, Evan Parker, Lê Quan Ninh, Wolfgang Reisinger, Butch Morris, Jakob Draminsky Højmark, Hiroshi Kobayashi, CaboSanRoque, etc.
Joan Saura va posar les seves habilitats al servei de la dansa. D’aquí la seva relació amb ballarins i coreògrafs com Andrés Corchero, Àngels Margarit, Rosa Muñoz, Pep Ramis, Maria Muñoz, Alexis Eupierre, Olga Mesa, Carme Torrent o Constanza Brncic, entre altres. També va elaborar música per a teatre, vídeo, cinema i televisió.

jsauram.blogspot.com.es

“La marxa d’en Joan Saura no ha fet una altra cosa que constatar que hi ha gent que no mor mai. És molt gran el seu treball, immensa la quantitat d’amics, enorme el seu record. I això que en Joan sempre s’havia mogut pels marges de la música, pels extraradis de l’èxit comercial, allà per on es mouen una gran quantitat d’artistes, de creadors, d’intèrprets dedicats a la recerca, allà on viu i creix la immensa minoria.
Aquesta immensa minoria estarem sempre en deute amb en Joan Saura. Un deute de talent, de somriures còmplices, d’abraçades sinceres, de músiques i sons, d’humanitat, en una paraula.”
Text: Jordi Turtós

presentació

En aquesta sessió projectarem dos vídeos: una entrevista en profunditat feta el 2009, que repassa la seva trajectòria personal i professional; i una recopilació d’actuacions de Joan Saura en solitari i amb diferents formacions musicals gravades entre 1992 i 2012.
A més, comptarem amb una acció sonora de l’artista Tres en homenatge al músic desaparegut. 





Entrevista a Joan Saura Martí per Glòria Martí Rubí
2014_42 min

Entrevista a Joan Saura enregistrada el 3 d’octubre del 2009 (Barcelona).

Edició Eva Vila, Glòria Martí, Filippos Vardakas, Despina Ikonomopulu
Càmera Glòria Martí

gloriamartirubi@gmail.com
www.bajarifilm.com


Dits alats
2014_24:46 min