sessió 2. dilluns 20 febrer 2017_21h

ORIOL PERUCHO IN MEMORIAM

Projecció + col·loqui

MARTÍ SANS
Barcelona, 1954.  Del 1977 al 1982 funda i dirigeix amb Pere Marcilla la distribuïdora i llibreria Cosa Nostra, especialitzada en antiautoritarisme. El 1982 crea el taller de vídeo Altervideo per treballar en el medi educatiu i especialment en el del treball social, on col·labora amb les D. G. de Justícia Juvenil i Presons del Departament de Justícia. Durant dos anys promou un taller de vídeo amb joves que estan sota mesures judicials. Imparteix cursos per a educadors de presons i inicia projectes pilot a diverses presons de Catalunya.
A partir de 1990, Altervideo es converteix en productora i es dedica a realitzar i/o produir vídeos documentals, publicitaris i de creació.
Ha estat col·laborador habitual de les revistes Video Actualidad i Ulises, i professor de vídeo a l'EUETT La Salle i a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, entre d'altres. Ha publicat el llibre Tintín, grandezas y miserias de un mito que cumple 50 años.
El 2009 inicia un procés de recerca sobre el judaisme i la judeofòbia que culmina amb l'estrena del documental L'estigma? al 2012. Ha dirigit la mostra Visions de l'Islam del 2013 al 2014. Des del 2012 programa i dirigeix el fòrum documental Visions documentals.
Oriol Perucho in memoriam és el seu últim treball documental.

http://altervideo.tv/es

presentació

En aquesta sessió, Martí Sans ens presenta un documental sobre el músic Oriol Perucho, un dels referents clau de les avantguardes musicals, que ens va deixar el 2016.

http://altervideo.tv/ca/p/oriol-perucho-in-memoriam





Oriol Perucho in memoriam
2017_50:30 min

Un recorregut per la vida i obra d'un bateria irrepetible.
Oriol Perucho és un dels referents clau de les avantguardes musicals que es varen iniciar a casa nostra als anys 70. Però l’aportació de Perucho no es limita al seu paper de pioner d'aquestes avantguardes, sinó que fins a la seva mort va estar compromès amb la innovació i l’experimentació. Des que el 1970 va crear la mítica banda Perucho's, que juntament amb Baf van ser els introductors del free jazz a casa nostra, no va parar de tocar la bateria, de compondre i d'improvisar, sempre rebutjant els camins fàcils i buscant-ne de nous per explorar.
Va passar per diverses bandes, algunes de culte per a l'escena musical més avantguardista, com Tropopausa, Koniec, Moisés Moisés, la Bel Canto Orquestra de Pascal Comelade, Les Anciens, Cebos Enrique, Mil Pesetas, etc. A més, va enregistrar tres discos en solitari: Insultó, le multaron y dejó de comer (1992), Zaping CD (1994) i Así pasan 45 minutos (1998) en els quals va col·laborar amb un gran nombre de músics amics i on va plasmar el seu univers més personal.
Aquest documental de Martí Sans repassa la seva trajectòria vital i artística a través de peces inèdites de concerts i assaigs, i d'entrevistes amb els músics que van tocar amb ell: Martí Soler, Oriol Pons de Vall "Ginger", Jaume Martín, Enric Cervera, Ramon Solé, Eduard Altaba, Xavier Maristany, Pepino Pascual, Gat, Roger Fortea, Roger Aixut i Laia Torrents, i el blogger Jack Torrance.

Guió i direcció Martí Sans
Producció Altervideo
Operador de càmera Antoni Nogueras
Edició Martí Sans, Antoni Nogueras, Jesús Lucas i Marcel Cifré

Peces incloses:


Tallers de reinserció

Santa Coloma de Gramenet, 1 febrer 1989
Martí Sans (D. G. de Justícia Juvenil)

Presentació de "Insultó, le multaron y dejó de comer"
G’s Club-Communiqué, 24 novembre 1992

Lis Costa i Josep M. Jordana (Habitual Video Team)

Festa 15è aniversari d'Altervideo

Can Felipa, 4 abril 1997
Martí Sans (Altervideo)

Les Anciens. Concert en memòria d'Hiroshi Kobayashi
Espai Jove Boca Nord, 24 maig 2007
Lis Costa i Josep M. Jordana (Habitual Video Team)

Assaig Les Anciens
La Selva de Mar, 15 novembre 2009
Eduard Altaba i Glòria Martí

Perucho's al LEM
Sala La Fontana, 12 novembre 2013
Lili Marsans (Aerica)

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat