sessió 6. dilluns 14 abril 2014_21h

MORROSKO VILA-SAN-JUAN

Projecció + col·loqui

Barcelona, 1970. Llicenciat en Filosofia i Lletres, ha treballat com a periodista, guionista, tècnic i productor (tant en cinema com en televisió), encara que la seva activitat principal se centra en la realització i direcció audiovisuals.
En la seva filmografia compta amb curtmetratges, documentals, videoclips i diversos programes televisius, entre els quals destaquen Versión Española (TVE) i Trailer (BTV), que va rebre una menció especial als Premis Ciutat de Barcelona. D'entre els darrers documentals que ha realitzat destaquen Barcelona era una festa (Underground. 1970-1980), que va inaugurar el Festival In-Edit 2010 i es pot veure a Filmin.es, i Terra d'oportunitats, que ha estat premiat per la seva projecció internacional en el Most Festival i reconegut com a millor documental al festival suís Oenovidéo 2012. També ha dirigit recentment Valors, un documental sobre inserció sociolaboral i medi ambient per a TV3.
En l'actualitat està fent una sèrie documental impulsada per ISGlobal (Barcelona Institute for Global Health) per a TVE, sobre la lluita contra la pobresa i les principals causes de mortalitat en el món. També acaba de realitzar i dirigir un capítol de Soy cámara (el programa del CCCB), sobre la imatge de l'escriptor. Col·labora amb el suplement Cultura/s de La Vanguardia amb reportatges i articles sobre el panorama audiovisual. Fa classes de guió, realització i documental, i és jurat en diverses mostres i festivals internacionals de cinema i documental.

vimeo.com/user14134593

www.youtube.com/user/morroskovsj
www.dailymotion.com/Morroskovsj
www.septimoelemento.com

presentació


En aquesta sessió farem un repàs d'alguns dels treballs més personals del realitzador, peces fetes amb esperit de vídeo amateur i de home movies, a partir de temes propers i, majoritàriament, fruit de la col·laboració amb la seva dona, l'artista plàstica Bea Sarrias. Arribarem fins als treballs més recents, peces documentals i d'assaig audiovisual.

 

Rbla. Catalunya, 61
2012_17 min

És una peça sobre el final d'una època. A través del desallotjament i buidatge d'una casa situada en ple Eixample barceloní, assistim a diversos finals: el de la mateixa casa i tots els objectes que l'habitaven, el d'una família i el d'una forma de vida. Aquesta peça és fruit de la col·laboració entre el realitzador i l'artista plàstica Bea Sarrias.

 




LOSTing
2007_diferents durades

LOSTing està format per una sèrie de peces molt breus que juguen amb el concepte de perdre's o de caminar perdut per diversos llocs, però sempre amb alguna cosa que serveixi per retratar l'entorn. S'utilitzen indistintament imatges de mòbil, DVCAM, súper-8... No importa el format si serveix per generar imatge en moviment i, si pot ser, alguna emoció.

 

Estaba en el aire
2013_1:30 min

Booktrailer de la novel·la Estaba en el aire de Sergio Vila-Sanjuán, guanyadora del Premi Nadal 2013. Peça feta amb imatges d'arxiu de la Barcelona dels anys 60 i fotogrames acolorits per Bea Sarrias.

 

Barcelona era una festa (Underground. 1970-1980)
2010_56 min_fragment de 15 min

Documental que repassa un moment clau de la història recent de Barcelona. Als anys 70 la ciutat va veure néixer una contracultura activa enmig d'una festa que semblava no tenir final: música, còmic, premsa marginal, llibertat sexual, drogues i valors contraculturals van ser algunes de les claus d'aquesta generació rupturista. Ho expliquen els testimonis supervivents: Nazario, Pepe Ribas, Mariscal, Onliyú, Miguel Gallardo, Ramón de España, Montesol, Luís Racionero, Pau Riba, Marta Sentís, Quim Monzó, Víctor Jou i Oriol Tramvia, entre altres.