sessió 6. dilluns 19 octubre 2020_20h

LULU MARTORELL

Projecció + col·loqui

Barcelona, 1958. Guionista, programadora i realitzadora audiovisual.

CV en septimins
Dels 0 als 7 anys creix entre flors i cançons.
Dels 7 als 14 vibra sobre el piano familiar.
Dels 14 als 21 descobreix la força del so. Tot la porta al cine. Riu per no plorar.
Dels 21 als 28 intenta menjar-s'ho tot, perfumar-ho i ensenyar-ho des de TVE. Fa Giravolt, Miramar, Pleitaguensam, Canal10...
Canta amb el Carles Santos i l'Agustí Fernàndez. Es fa còmplice dels Sales.
Dels 28 als 35 filma per tot el món el que no sap tocar/abastar per a TVE. Glasnost, Bravos, Eldiaquementiendas, La Mandrágora... i segueix rient amb el Pepe fins al final.
Dels 35 als 42 plora la mort del Pepe Sales des de les Nits Temàtiques de BTV.
Als 45 anys, quan la guerra de l'Iraq, comença la segona part del seu partit. Se'n va a l'Àfrica a viure amb els negres i s'hi queda. Reposa, digereix i escriu La família Jammin’ en Senegalize (Ed. Bellaterra).
Als 49 (7x7) dirigeix Pobres pobres, que els donguin pel cul (TVE+TV3). Guanya l'In-Edit 2007 i es reconcilia amb tot. Cada any fa una pel·lícula. Ja només escriu si li ve de gust. Ja no té presses però va en moto. Cada dia escolta més música, perquè sota les palmeres sona millor.
Als 56 escriu Sobre Rafael Solanic i, a través de la docuweb www.Art+Casamance.net, intenta apropar l'art negre que l'envolta al món blanc del qual prové.
Torna a Barcelona per fer Alcelobert, una sèrie documental urbana per a BTV.
Celebra 30 anys positius de la ma de Keith Haring (In-Edit 2019), aixeca La Passió segons Pepe Sales al Konvent i publica Amor etern alt grup de risc, un vinil amb les seves cançons.

#streetart #popart #andywarhol #jeanmichelbasquiat #acidhouse #mixtapes #gbothepro #keithharingfoundation #galeriasenda #antonimiralda #cesardemelero #bozar #smiley #aids #projecte dels noms #actup  #barrixino #raval #mackinavaja  #salvadorseguí  #elnoidelsucre  #anarxiussida #min #elssurfingsirles #lulumartorell #rogerlapuente

presentació

Preestrena del darrer treball de Lulu Martorell, que s'estrenarà oficialment a TV3 el proper 1 de desembre, amb motiu del Dia Mundial de la Sida.
Un film de reconstrucció i de reivindicació històrica dedicat a les víctimes de la sida, a l'energia de la lluita social, científica i artística contra el VIH i a la llibertat que va oferir el Video8 als anys vuitanta i noranta. Un tribut a la Barcelona preolímpica, al mural que Haring va pintar-nos el 1989 i a la seva íntima i valenta relació amb la ciutat i la duresa del moment.
30 anys positius
ve a ser la segona part d'una trilogia basada en la "revolució artística del Video8", que començà el 2007 amb Pobres pobres que els donguin pel cul (retrat de Pepe Sales), continua amb aquests 30 anys positius (retrat de Keith Haring), i que hauria d'acabar amb W, un retrat de Francisco Casavella (previst per d'aquí 5 o 6 anys).

 
30 anys positius. Keith Haring/BCN’89
2020_75 min

Guió i direcció Lulu Martorell
Producció i postproducció Roger La Puente (per LaInterferència)
Banda sonora Judit Farrés i César de Melero
Amb el suport de Keith Haring Foundation, The Wyler Agency, ICUB, MACBA i CCMA

Haring arrenca el film pintant a Barcelona, un dia radiant de 1989, un mur de 30 metres, mentre una Sony Video8 ho grava tot.
A través d'aquesta cinta històrica on veiem com va realitzant l'explícit mural "Tots junts podem parar la sida" el film va repassant aquests últims 30 anys positius de lluita, de resistència, de solidaritat i de recerca contra l'epidèmia. I alhora va teixint una crònica de la societat del moment, dels tabús, la droga, el barri xino, la Barcelona preolímpica, l'acid-house, la llibertat sexual, l'estigma...
Una crònica social explicada a través de l'art i de la generositat íntima de Haring perquè, com diu ell, l'art és per a tothom, i malgrat la seva mort prematura, ara fa 30 anys, la força del seu missatge perdura més vigent que mai i la seva obra es fa cada vegada més gran.
30 anys positius és un homenatge a l'activisme i a l'art implicat. I un gran honor per a la nostra ciutat.

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat
reserva d'entrades a taquilla@anticteatre.com