sessió 8. dilluns 12 maig 2014_21h

LEOS ATOR & JOSEP M. JORDANA

Projecció + col·loqui + concert

LEOS ATOR
Toulon (França), 1971. Anònim en societat.
Poeta, músic, videoasta, viatger. En l'ordre o en el desordre, dibuixa un arxipèlag mutant, on últimament ha sorgit una illa més, el minifestival experimental "Minuscule": al voltant d'una taula, interaccions musicals entre un músic i el seu públic. Fa sis anys que col·labora amb Josep M. Jordana.

vimeo.com/user14093049

soundcloud.com/leos-ator
kkkriquet.wordpress.com
bourbaki-rec.bandcamp.com
festiminuscule.wordpress.com

JOSEP M. JORDANA
Barcelona, 1959. Realitzador independent en vídeo i cine, treballa en la videocreació, la videoinstal·lació, la ficció, el documental de creació i participa en espectacles audiovisuals. Col·labora com a realitzador, càmera i editor free-lance amb artistes, músics, poetes i videocreadors. També executa treballs d’encàrrec. És membre fundador d'Habitual Video Team, juntament amb Lis Costa, amb qui organitza el festival de vídeo d’autor FLUX de Barcelona i dirigeix l'arxiu videogràfic on line SUMMA.

www.josepmjordana.com
www.fluxfestival.org
www.summa-hvt.org
vimeo.com/album/2562922

presentació

WǓXÍNG [cinco movimientos]


La sèrie Wǔxíng / 五行, realitzada per Leos Ator & Josep M. Jordana entre els anys 2009 i 2014, està composta per cinc vídeos inspirats en els cinc elements tradicionals xinesos (aigua, terra, foc, fusta i metall).
El punt de partida del projecte és el cos com a presència. Un cos posat en escena mitjançant rituals: invocacions, conjurs, jocs eròtics... Un cos pertorbat, abandonat a les seves obsessions, als seus errors, a la seva estranyesa.
En aquesta sessió es projectarà per primera vegada la sèrie sencera, recentment completada amb el darrer vídeo: Jīn, dedicat al metall.

La vetllada es completarà amb un concert de música improvisada interpretat per LEOS ATOR (violí xinès), ELVIRO (guitarra) i GAT (sitar).

GAT
Músic i fundador de bandes pioneres a la Barcelona dels 80 com New Buildings / Buildings, Error Genético o Ultratruita. Col·labora posteriorment amb músics com Pascal Comelade, Pierre Bastien, Alma Tadema i Pau Riba, entre altres, i forma part de grups com Raeo (amb Mark Cunningham) o Il Gran Teatro Amaro. És fundador del segell discogràfic G3G Records.

www.g33grecords.com

ELVIRO
Elviro és un insecte amb potes llargues que té el costum d’imitar el cant de les cigales. Guitarrista contemplatiu i tafaner, està instal·lat a Marseila on col·labora amb diferents músics i forma part del duo "Alors le déluge!".

soundcloud.com/alors-le-d-luge




Yŭ [lluvia]
2009_11:13 min_Barcelona

performer: Sun Yungchu
música: Leos Ator
La protagonista balla lentament, el seu cos invoca la pluja a través d'un ritual en el qual s'abandona a l'espera. / 雨 vol dir pluja en xinès, i en aquest vídeo representa l'element aigua.

 

Tŭ [tierra]
2009_12 min_Barcelona

performer: Sun Yungchu

música: Alfredo Costa Monteiro

La narració de l'obsessió d'una dona que sent envaïda casa seva per petits sorolls. Una lluita, un gest repetit fins a la saturació. / 土 significa terra en xinès.

 

Huŏ [fuego]
2011_6:53 min_Taipei / Barcelona

performers: Sun Yungchu, Leos Ator
música: Leos Ator

Una cerimònia íntima com a invocació de la presència d'un ésser estimat. Huŏ / 火 vol dir foc en xinès.

 

Mù [madera]
2013_8:09 min_Miralles / Barcelona

performers: Sun Yungchu, Leos Ator
música: Leos Ator
col·laboració: Gat

Elevació d'una marioneta. / 木 significa fusta en xinès.

 

Jīn [metal]
2014_6:51 min_Miralles / Barcelona

performers: Leos Ator, Gat
música: Leos Ator, Gat
El dinar dels faquirs. Jīn / 金 significa metall en xinès.