sessió 5. dilluns 31 març 2014_21h

KIKOL GRAU

Projecció + col·loqui

Barcelona, 1971. Va començar la seva carrera professional a BTV (Barcelona Televisió), cadena en la qual va treballar set anys com a realitzador i editor de programes culturals. L'any 1997 va rebre el premi "Miramar" al millor programa de televisió local de producció pròpia de Catalunya, pel seu programa Por la kara TV. L'any 2002 va rebre una menció especial al Festival Zemos98 a la televisió més àcida pel seu programa Gabinete de Crisis, on treballava com a guionista i realitzador al costat de Félix Pérez-Hita i Arturo Bastón, i amb el qual va guanyar posteriorment el 1er. Festival Animalario de Sevilla (2007). Continua treballant en diferents cadenes de televisió, feina que combina amb la seva obra personal que l'apropa al circuit artístic.
Crea un canal de televisió a internet: Si te he visto no te aguanto TV, on es dedica a realitzar programes independents i a recopilar una infinitat de programes alternatius d'interès cultural. Sense abandonar la televisió, on els últims cinc anys ha treballat com a realitzador independent per al programa Metrópolis de TVE, treballa en l'arxiu i distribuïdora de vídeo Hamaca, on fins avui realitza treballs de tècnic de vídeo i editor. El seu interès per la música l'ha portat a realitzar nombrosos videoclips de forma independent.

presentació

Per a aquesta sessió he buscat coses rares que no havia ensenyat abans però que al mateix temps em vingués de gust veure a mi mateix com a espectador. La majoria són muntatges de destrucció amb imatges de pel·lícules i música metal, però també se m'han colat alguns experiments visuals. M'agrada reduir les pel·lis de Hollywood a la mínima expressió, o sigui, treure'ls-ho gairebé tot: guió, diàlegs... i deixar allò bàsic. Crec que milloren molt.
Per últim he afegit El gato negro del general Prim que és en el que estic treballant actualment. Són experiments que acompanyen els meus estudis d'història.

http://canal.hangar.org/kikol
https://vimeo.com/user9952586
http://plat.tv/autores/kikol-grau
http://www.hamacaonline.net/autor.php?id=195

 

Destrucción Potrotaino
2009_3:05 min

Un muntatge de destrucció amb música punk.

 

Scalextric
2008_1:20 min

Amb els fills dels meus col·legues jugant a l'Scalextric i intentant imitar la realització de la F-1.

 

La otra Gloria
2010_2:05 min

Videoclip per al grup de la meva amiga Rocío, en pla western barat.

 

Empresarios y secretas
2012_5:20 min

Videoclip per al grup Tarántula.

 




Jason Total Massacre Extras
2008_3:15 min

Aquestes tres peces són extres que vaig treure a l'editar Jason Total Massacre, un vídeo en el qual vaig posar totes les morts seguides de les 13 parts de la saga Viernes 13.

1  Abriendo puertas y ventanas
1:15 min

El susto del gato
0:30 min

Preguntas tontas
1:30 min

 

El señor de los gramillos
2010_7:40 min

A la pel·li d'El señor de los anillos, li vaig treure totes les parts on parlen i li vaig posar música metal.

 

Las hostias de Bourne
2009_9:15 min

Un countdown del que li dura la penya al Bourne.

 

El gato negro del general Prim
2014_7:50 min

Aquí he mesclat el gat negre de Poe i la vida del general Prim.