sessió 12. divendres 7 octubre 2022_20h

ANA RODRÍGUEZ LEÓN

Projecció + poesia + col·loqui

GLITCH: LA HERIDA Y EL PÍXEL

El glitch és un error digital que genera una dissociació de píxels capaç de crear veritables ferides en una imatge, tot i que d'una bellesa extraordinària.
La ferida que s'obre després d'una història d'amor, vertebra els textos i les imatges del llibre Glitch, escrit per Ana Rodríguez León i que es presenta en aquesta sessió de Flux Club, encreuant paraules i vídeos exposats a l'error i la desintegració, com a via d'exploració dels territoris de la desavinença íntima. Una intimitat redefinida avui en dia per la cruïlla digital que ens travessa a tots.
Treballant sobre la idea de les pantalles fràgils, Glitch: la ferida i el píxel és un viatge a través de lectures i projeccions pel retrat de la persona estimada, tant com un autoretrat en descomposició.

ANA RODRÍGUEZ LEÓN
Cineasta i escriptora formada a l'ESCAC de Barcelona. Ha dirigit nombrosos curtmetratges que s'han exhibit a més de cinquanta festivals en tot el món, entre ells: Cinespaña Toulouse (França), Message to Man (Rússia) i Anthology Films New York (EUA); o, en l'àmbit nacional, L'Alternativa, el Festival de Las Palmas i Filmadrid.
Actualment, es troba en fase de postproducció de la seva primera pel·lícula documental com a directora, titulada El idioma de la ruina, que ha format part del laboratori internacional Arché (Docslisboa) i Cinema Pendent de L'Alternativa (2021), on va guanyar el premi de postproducció́ atorgat per Antaviana Films. Paral·lelament, participa a la incubadora Coofilm desenvolupant una sèrie d'animació.
En l'àmbit de la literatura, ha escrit el llibre Glitch, que publica l'editorial madrilenya Zoográfico, especialitzada en poesia i prosa poètica. I el relat El oasis, dins l'antologia de ciència ficció Shorai (Pulpture), amb els guanyadors del concurs Homocrisis.

vimeo.com/anarodriguezleon
www.zoograficoeditorial.com


(Des)abrazo inifinito
2018-2022_2:34 min_àudio + vídeo

"No puedo evitarlo. Ni puedes tú tampoco. Tal vez. Quizás. Por eso, al final, siempre nos abrazamos".

 

(Des)encuentro ovular
2018-2022_1:46 min_vídeo

"Lo que crece en la barriga es el relato. Un feto escrito con la savia penetrante de los mitos. Con la lengua de oro de las diosas".

 




(Des)memoria invocada
2018-2022_2:27 min_vídeo

"Con el tiempo es lo intangible lo que más duele".

 

(Des)apariciones
2018-2022_2:08_vídeo + àudio

"El único lugar en el que existimos ahora, no existe. Una intersección entre las carnes y los números. Secuencias materializadas en fotografías. Palabras. Archivos que no huelen como tus axilas ni saben como tu costado".

 

(Des)composición de futuro
2018-2022_4 min_vídeo

"Carne de píxel, babeo, y me cortocircuito al entrar en mi nuevo cuerpo".

___

CC CONVENT DE SANT AGUSTÍ, Sala Noble

Comerç, 36. 08003 Barcelona
https://conventagusti.com

entrada gratuïta, aforament limitat