sessió 14. dilluns 15 novembre 2021_20h

ALESSANDRO OLLA

Projecció + col·loqui

Càller (Itàlia), 1964. Artista multidisciplinari de formació musical. Es dedica a la investigació i l'experimentació en el camp de les noves tecnologies aplicades a l'art i el potencial sinestèsic de la música amb altres formes d'expressió. Ha realitzat música per a pel·lícules, representacions de dansa i teatre, i bandes sonores. Compta amb un gran nombre d'actuacions com a intèrpret, pianista, improvisador i autor d’instal·lacions dins de festivals a Europa, els Estats Units, Àfrica Occidental, la Xina i l’Amèrica Llatina.
Actualment viu a Barcelona. És professor de música electrònica al Conservatori de Càller (Itàlia).

www.aleolla.it
vimeo.com/aleolla
contact@aleolla.it


presentació

Per a aquesta sessió l'autor ha escollit alguns vídeos que són representatius de la seva investigació artística: el paisatge sonor, la poesia, la dansa, el videoart i els viatges.

PROGRAMA

I’m because you are (Addis Abeba)
2019_13 min

És un extracte d'una actuació en viu on la música i el vídeo es barregen i processen en viu. El projecte explica un dia a Addis Abeba amb paisatges sonors i suggestions visuals.

 

Dancing the land
2017_6:40 min

Projecte de videodansa i investigació antropològica. El ballarí reprodueix i organitza en una coreografia tots els gestos de les persones que utilitzen els taxis col·lectius a Addis Abeba. Forma part d'un projecte de dansa ("Dancing the Land") realitzat a Addis Abeba (febrer de 2017).
Dansa Shiferaw Tariku

 

I’m because you are (Hangzhou)
2012_10:41 min

Documental realitzat en una residència artística a la Xina l'any 2012. Es tracta d'una investigació sobre el canvi del paisatge sonor a la ciutat de Sunhoo Design Park (Hangzhou).

 
El centro no es un punto
2019_2:30 min

És un projecte de poesia visual i dansa sobre un poema de Roberto Juarroz.
Dansa Vera Livia García

 

Trilogía Ausencia
2016

Absentia_2:37 min
Capitan Kaber
_2:47 min
Ghost (2 chairs
)_1:20 min

La poètica central que recorre el projecte és el sentit d'absència/presència. Absència de la història i presència del temps. "Els llocs abandonats, les ruïnes, no són el record de ningú, però s'ofereixen a qui les recorre com un passat que hagués estat perdut de vista, que hagués quedat oblidat, i que no obstant fos encara capaç de dir-li alguna cosa. Un passat al qual l'observador sobreviu" (Marc Augé, El tiempo en ruinas).
Absentia forma part d'un projecte més extens que ha estat desenvolupat en llocs abandonats: fàbriques, estacions de ferrocarril i cases.
Dansa Vera Livia García

 

Next stop
2021_3:30 min

Work in progress amb la ballarina Ivana Balabanova a estacions abandonades de Macedònia. La poètica del viatge suspès, de l'abandó, de l'espera.

 

Onde corte
2021_10:30 min

Vídeo extret d'una instal·lació interactiva on l'audiència utilitza el botó de sintonització d'una ràdio vella dels anys quaranta per canviar de vídeo. La ràdio protagonista de l'obra està sintonitzada amb transmissions de música, veus o sorolls que contrasten amb el paisatge visual o que n'estimulen la descontextualització o l'expansió.

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat