Videoinstal·lació col·lectiva on s’experimenta amb formats alternatius de presentació de les obres videogràfiques, integrada per deu vídeos inèdits. Per veure els vídeos, cal obrir les capses i posar-se els auriculars.

Constantí, Tarragona, 1961. Videoartista i fotògraf. Treballa en l’experimentació videogràfica i conjuga aquesta pràctica amb diferents disciplines en les seves nombroses col·laboracions amb artistes, músics i escriptors, amb els quals tracta, sovint, la interactivitat en directe de la imatge i el so. Va dirigir el laboratori de vídeo Metrònom Lab., i també ha realitzat la videodocumentació de les exposicions de l’espai Metrònom de Barcelona, i de les del Tinglado 2 de Tarragona.

.adolfalcanyiz@gmail.com.

___________________

… A RIVER THAT LOSES ITS NAME WHEN IT FLOWS INTO THE SEA
2011_7 MIN
La música i la imatge s’uneixen. La immensitat de la natura es pot intuir en la complexitat dels seus més petits detalls. Les imatges fixes de la naturalesa revelen detalls ocults que són el marc per a imatges de gestos que revelen pensaments i emocions. Amb música de Barbara Held i dansa de Carme Torrent.

Barcelona. Estudia Belles Arts i  posteriorment realització de vídeo a l’IDEP, on després treballarà com a monitora. Fa diferents vídeos a IDEP i ajuda el seu director, Julián Álvarez, en algunes de les seves produccions. Ha col·laborat amb Josep M. Jordana en diverses obres.
Crea conjuntament amb Gat i Guillem Castaño el segell discogràfic G3G de Barcelona, i fa les portades d’alguns dels seus vinils i cd (Trying to Make it to the End of the Century, Cent regards...) Va començar a treballar en el mitjà televisiu el 1989 i actualment és coordinadora tècnica a la productora Gestmusic.

.gbaste@hotmail.com.

____________________

IF YOU WANT TO BE A HERO
2011_6 MIN
“Workin’ Class Hero” es una cançó de John Lennon de l’any 69, que va incloure en el seu primer disc en solitari Plàstic Ono Band. Cançó escrita per la lluita, per la revolució, per la ràbia de la classe obrera. Quaranta anys després que fos escrita i versionada per grans i molt diversos artistes, avui ens segueixen enganyant amb falsos somnis, religions i tele. Qui serà avui l’heroi de la classe treballadora? Tan sols ens queda una esperança per a l’autèntica llibertat. Si vols ser un heroi, segueix-me. El vídeo inclou quatre de les versions: John Lennon, Marianne Faithfull, Cyndi Lauper i Marilyn Manson. I la pura expressió de l’ésser lliure, Lara. 


Barcelona, 1962. Em dic Harmonia Carmona. Fa més de dues dècades que em dedico a l’ofici de fer audiovisuals de tota mena i condició. D’alguns prefereixo ni recordar-me’n... d’altres, sobretot documentals, penso que tenen el seu sentit. Hi ha de tot. És el que passa quan converteixes una vocació en professió de la qual depens completament per viure. Passen coses. La majoria no controlades. La professió porta les viandes a taula, però té la mania d’esborrar la pròpia petjada del discurs. I aquesta és la batalla, que la professió no m’esborri del tot. Per això segueixo fent petits experiments narratius intentant recuperar la ignorància en l’ofici. Són moments en els quals m’agrada sentir-me completament insegura sobre el sentit, la direcció i l’oportunitat del que estic fent.

.harmoniacarmona@hotmail.com.

____________________

SOTA MÍNIMS
2010_6:16 MIN
Microdocumental que descobreix els elements d’inspiració d’una artista madura que explora la creació amb recursos sota mínims. 


Barcelona, 1966. L’obra de Lluís Escartín és una composició sense partitura, una obra que trenca amb els formulismes de la videocreació, el cine documental i el cine experimental  local. Traspua la dolorosa experiència de buscar l’autenticitat. És el compromís analític de fer visible el que, obstinadament, la societat fa invisible.

.thedisable@gmail.com. - -.mediatecaonline.net/Obert/EP00065/cat.

____________________

FLUX TOMBUCTÚ
2011_5 MIN
Cada any els rebels tuaregs de Timbuctu fan un alto el foc per gaudir d’un festival de música.


Barcelona, 1961. Ha viscut a Barcelona, Nova York i Bogotà. Ha estat i és docent en diverses universitats de Barcelona i Bogotà. El seu treball s’inicia fora de la pantalla, al voltant de la videoinstal·lació. Posteriorment sorgeix Agencia de Entrevistas, una sèrie de treballs en què es qüestionen processos de creació de significat a partir de la tergiversació de la base del testimoni, l’entrevista. En la seva estada a la NYU comença una altra sèrie en què es critiquen les noves tecnologies com a discurs de poder. A partir del 2000 inicia la sèrie Dream Tapes, una investigació del son i les visions en pràctiques rituals xamàniques en diversos llocs i contextos de Colòmbia (l’Amazònia i La Vall del Cauca).

.xhurtado@ub.edu.

____________________

VISITAS
2009-2011_5:50 MIN
Leticia, selva humida tropical. Registres de la visita al campament de la Universidad Nacional de Colombia El Zafire, a la frontera amb Brasil.


San Diego (Califòrnia), 1962. Creador multiús que va néixer a San Diego i viu i treballa a Barcelona des de 1992.

.artlarson@tatespais.com.

____________________

VÍDEO D’AUTOR
2005-2011_10:36 MIN
Els darrers anys, l’artista Art Larson ha estat vist venent còpies en dvd de pel·lícules i vídeos d’altres creadors a diversos espais. Gràcies als exemplars reunits, s’ha confirmat que les còpies són de la màxima qualitat.


Barcelona, 1956. Des de l’any 1981 realitzo exposicions i instal·lacions. El meu recorregut artístic s’inicia amb l’arquitectura com a representació de la cultura urbana, molt propera al neoexpressionisme dels 80. Després, el laberint com a  metàfora de la ciutat s’instal·la en les meves pintures i dóna pas a un altre espai molt significatiu: la cavitat. Aquest no lloc s’identifica com una figura de la pròpia identitat. L’any 2002 faig la primera videoinstal·lació 2 habitacions amb vistes al Centre d’Art Santa Mònica.

.francescallopis@telefonica.net. - -.francescallopis.com. -

. francescallopis.blogspot.com.

____________________

CAUENGOTES
2011_9:14 MIN
Viatge nocturn per les fàbriques decadents de la nostra època industrial, a la ciutat d’Osaka. Aquesta localització m’ha portat inevitablement a l’aigua, element que té dues lectures i dues accions. Per un costat esborra i neteja i, per l’altre, fa créixer i renova la natura.


Figueres, 1970. El treball de Jordi Mitjà, formalment heterogeni, ple de contingut i crítica social, a la vegada sensible i poètic, de factura conceptual, troba les seves fonts en imatges de la vida quotidiana que l’artista registra contínuament. Col·lecciona experiències, imatges, inventa situacions, indaga en arxius i proposa accions per examinar les reaccions humanes més simples davant de situacions imprevistes. Extreu i inventa a partir de la realitat, bé a través d’un tractament fílmic, bé creant publicacions o objectes. Les seves propostes susciten qüestions sobre l’individu, els comportaments socials i l’art.

.jm@jordimitja.com. - -.www.jordimitja.com. - -.jordi-mitja.blogspot.com.

____________________

GARRAFA ROLANDO
2010_0:59 MIN
Fer rodar una ampolla de cachaça (la beguda alcohòlica més popular del Brasil), en alguns dels museus d’art més importants de São Paulo. L’acció es duia a terme amb públic i amb el consentiment de les institucions. Darrere d’aquests 59 segons s’amaguen hores i hores de burocràcia.


Maite Ninou i Xavier Manubens treballen conjuntament des de 1992. Els seus projectes de vídeo i videoinstal·lació han participat en diverses mostres nacionals i internacionals.
Maite Ninou
Barcelona, 1960. Artista visual, professora i realitzadora free lance. Des dels anys 80 treballa en produccions i realitzacions audiovisuals. Ha impartit classes a l’Escola Massana, IDEP, ESDI i a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Ha participat en la creació de projectes col·lectius com Corriente Alterna,  Encuentros de Vídeo de Pamplona o Turisme Tàctic.
Xavier Manubens
Barcelona, 1956. Artista visual i dissenyador free lance. Treballa amb instal·lacions des dels anys 80. A partir dels 90 realitza videoinstal·lacions i performances. Treballa amb el disseny d’espais expositius des de 1980. Ha participat en la creació de projectes col·lectius com Zum-Zum, Aparadors d’Art i Turisme Tàctic.

.maite.ninou@gmail.com. - -.x@xaviermanubens.net.

____________________

PANCRÀS DIXIT
2011_5 MIN
Pancràs, de “pan” = tot i “kratos” = poder o força, és a dir, el que té tot el poder o que és totalment fort. Amb l’adoració popular a la figura de Sant Pancràs, oferint-li julivert, esparreguera o petites monedes, la gent demana salut i diners. Imatges: aparició de Sant Pancràs surant pel riu Ebre al seu pas per Tortosa. So: discurs contra el poder econòmic i financer a Wall Street.


València, 1936. Treballa des de 1968 en tots els camps de la imatge cinematogràfica i videogràfica.

.lorenzo@lorenzosoler.com. - -.lorenzosoler.com.

 

 

 

 

ADORACIÓN NOCTURNA
2011_5 MIN
En un vell breviari d’oracions algú va dibuixar unes criatures esbojarrades i obscenes. Se sospita que va ser un treball del Maligne, a través de Moloc el Viejo o d’Abramante de Tanfaya (júnior), els dimonis de capçalera de l’autor, al qual acompanyen des de la infantesa. Ho sento.

flux 2000_2004 __ flux 2005 __ flux 2007 __ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __