JORDI MITJÀ
Projecció + col·loqui

Figueres, 1970. El treball de Jordi Mitjà, formalment heterogeni, ple de contingut i crítica social, a la vegada sensible i poètic, de factura conceptual, troba les seves fonts en imatges de la vida quotidiana que l’artista registra contínuament. Col·lecciona experiències, imatges, inventa situacions, indaga en arxius i proposa accions per examinar les reaccions humanes més simples davant de situacions imprevistes. Extreu i inventa a partir de la realitat, bé a través d’un tractament fílmic, bé creant publicacions o objectes, les seves propostes susciten qüestions sobre l’individu, els comportaments socials i l’art.

presentació

En aquesta sessió de FLUX CLUB he optat per uns treballs molt desconeguts o inèdits que vaig fer després de la pel·lícula Concèntric. Poble petit, infern gegant del 2006. M'interessa mostrar-los perquè, tot i la poca visibilitat, han estat unes peces clau en l'evolució d'algunes de les meves investigacions. Vistos ara, amb la distància d'aquests dos anys, em sembla que contenen totes les preocupacions que he estat desenvolupant darrerament. Treballar a partir d'una mise en scène, falsificar el contingut d'un material fílmic, o treballar en els límits de l'autoria són temes i conductes que m'apassionen. En aquesta sessió veurem uns exemples d'això i hi aprofundirem a partir del diàleg amb el públic.

.www.jordimitja.com.. ..jm@jordimitja.com.

 

 

 

F de Frontera
2007_34 min
primera presentació
Un vídeo realitzat a Ixmiquilpan (Mèxic), on la comunitat indígena realitza un fals creuament de frontera com a recurs de supervivència. Una representació que els serveix com a reclam turístic per tal de potenciar el parc natural que gestionen i aturar, en la mesura del possible, la immigració cap els EUA. Aquest "fake" es du a terme a milers de quilòmetres de la frontera real, i des de fa uns anys, és tot un reclam turístic per a la zona.

Una crosta damunt del bosc
2008_49 min
Reindexar i ordenar sota la lògica d'un artista conceptual el material videogràfic d'un dels màxims exponents de l'art brut català. Josep Pujiula, famós per les seves construccions laberíntiques a Argelaguer (Girona).