:: FLUX 2008 . Festival de vídeo d'autor    inici flux programa projeccions monogràfiques influx
      festival   antecedents   habitual vídeo team
CaixaForum Av. Marquès de Comillas, 6 - Barcelona

 

L’objectiu d’aquesta tercera edició del festival és continuar oferint una sèrie de sessions dedicades als autors de vídeo vinculats a la ciutat de Barcelona, que treballen en tot allò que es pot anomenar vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).

FLUX centra el protagonisme en els autors de vídeo i ofereix un espai perquè puguin donar a conèixer la seva feina. És per això que es planteja en sessions monogràfiques, amb la finalitat de mostrar una selecció representativa de l’evolució de l’obra de cada autor. D’aquesta manera es pretén obtenir una bona visió de conjunt, cosa difícil d’aconseguir en festivals i mostres col·lectives, que compleixen una missió divulgativa, però que només permeten un coneixement fragmentat, parcial i generalment descontextualitzat de l’obra.

Aquesta potenciació del coneixement dels autors s’intenta portar a terme de diferents maneres, entre altres, promovent la producció videogràfica i la documentació sobre els autors, com es desprèn del que es detalla a continuació.

 

 

PROJECCIONS monogràfiques

El festival s’articula al voltant d’un total de 4 autors, que mostren la seva obra en una projecció monogràfica retrospectiva.

Hem seleccionat un ventall d’autors amb trajectòries ben diverses. Creadors com Joan Leandre, Xavier Gavin, Joan Lopez Lloret i Ester Xargay, que s’endinsen amb una mirada pròpia en els camps de la videocreació, la videopoesia, el
documentalisme o l’experimentació audiovisual.

El festival ha fet l’encàrrec a cada autor de la realització d’una obra original amb el tema comú de l’AUTORETRAT. Aquestes peces de nova creació s’estrenen com a complement destacat en les seves respectives projeccions. La durada total aproximada de cada projecció és de 75 minuts i té lloc a l’Auditori.

 

 

 

 

 

INFLUX

Amb la finalitat de promoure les relacions del vídeo amb altres arts, cada dia hi ha una actuació en directe, on la presència del vídeo es combina amb altres disciplines artístiques com la música o el teatre visual. Hi actuen Convolution + Núria Antentas + Josep M, Jordana (música, vídeo) i Playground (teatre visual). La durada aproximada de cada actuació oscil·la entre 45 i 60 minuts, també a l’Auditori.
 

 

 
 

REFLUX

Servei de vídeo a la carta de l’obra dels autors, on es poden visionar tant les peces seleccionades per a la projecció com la resta de la seva obra. Aquesta secció també té la intenció de mantenir viu el coneixement de l’obra dels autors que han anat participant en edicions anteriors del festival. Per això, s’ofereix un servei de vídeo a la carta de l’obra que la Mediateca del centre té dels autors de FLUX 2005 (Julián Álvarez, Eugeni Bonet, Joan Pueyo, Jacobo Sucari, Jordi Teixidó i Toni Serra) i de FLUX 2007 (Lluís Escartín, Maite Ninou & Xavier Manubens, Xavi Hurtado, Dionís Escorsa, Francesca Llopis i Llorenç Soler). El servei s’ofereix dins la Mediateca, en paral·lel als actes de l’Auditori.

 

   
 

AUTORETRATS

Projecció en loop dels autoretrats elaborats pels autors de FLUX 2008 per encàrrec del festival. Té lloc al Canal Mediateca, també en paral·lel als actes de l’Auditori.
 

 

CATÀLEG + DVD

El catàleg  recull informació del festival i de tots els participants. Inclou també 4 articles de nova redacció sobre l’obra dels autors, encarregats a Bani Brusadin, Alex Brahim, Víctor Molina i Carles Hac Mor.

Els autoretrats es recullen en un dvd que es publica conjuntament amb el catàleg.

 

<<

CaixaForum Av. Marquès de Comillas, 6 - 08038 Barcelona

 


<<
web design KTON Y CIA