sessi贸 6. dilluns 26 abril 2021_20h

YAPCI RAMOS

Projecció + col·loqui

El treball de Yapci Ramos gira al voltant de les nocions de gènere, sexualitat i identitat, sovint partint de les profunditats de la realitat. Els treballs que veurem en aquesta presentació no s'ordenen cronològicament, sinó que van traçant un camí des de la subjectivitat de l'artista fins a l'encarnament de l'"altre", trobant-hi un lloc on l'artista pot "sortir" al món i reconèixer-s'hi a través de l'imaginari emotiu col·lectiu.

YAPCI RAMOS

Tenerife, 1977. Va estudiar fotografia al Central Saint Martins College of Arts & Design de Londres (CSM) i té un Màster en Documental Creatiu a la Universitat Pompeu Fabra. Viu i treballa entre Tenerife, Barcelona i Nova York.
El treball de Ramos és contundent en la seva subtil simplicitat. Artista multimèdia, la seva diversa producció està profundament dedicada a les interaccions que defineixen el subjecte en relació amb "l'altre". Amb un enfocament en les relacions visuals i conceptuals abstractes, demostra una capacitat per capturar moments personals que impliquen profunditat narrativa. Els projectes de Ramos desafien la frontera de la comoditat entre el cos i la societat al mateix temps que involucren l'intricat funcionament de la psicologia interna i les expressions externes d'identitat.
L'obra de Ramos ha estat exposada en biennals internacionals al Carib, Amèrica Llatina i Àfrica: 8ème Rencontres Africaines de la Photographie, Bamako; 2º Trienal de Luanda; 1er Encuentro Bienal de Arte Caribeño Contemporáneo, Aruba; 7ª Bienal de Santo Tomé y Príncipe; 5ª Bienal de Honduras, Tegucigalpa; IX Bienal de Artes Visuales del Istmo Centroamericano - BAVIC, Guatemala.
El seu treball també s'ha mostrat en museus, centres d'art, galeries, festivals i institucions de tot el món, inclòs el CCCB Centre de Cultura Contemporània, Barcelona; TEA Tenerife Espacio de las Artes, Santa Cruz de Tenerife; CAAM Centro Atlántico de Arte Moderno, Las Palmas de Gran Canaria; Casa África, Las Palmas de Gran Canaria; Galeria Na Solyanke, Moscou; Galeria Catinca Tabacaru, Nueva York; CCET Centro Cultural de España, Tegucigalpa; Musée d’histoire de la médecine, París; Galerie Magda Danysz, París; EAC Espacio de Arte Contemporáneo, Montevideo; Galería Mario Mauroner, Viena.
S'han publicat ressenyes de la seva feina a Forbes, Paper Magazine, Wall Street International Magazine, Cools, La Vanguardia, El País, entre d'altres.

https://yapciramos.com
info@yapciramos.com

 

Red-Hot
2018_12:05 min_videoinstal路laci贸 sonora de 18 canals

Ramos se situa davant i al centre de les converses sobre l'empoderament femení, com a dona, amb control del seu cos, de la seva veu i del seu propi destí.

 

Back&Forth
2018_15:52 min_videoinstal路laci贸 sonora de 3 canals

Entre els anys 2006 i 2008 Ramos retrata a la ciutat de Barcelona el seu cercle d'amics, representants d'una generació plena de força i expectatives, d'il·lusions i somnis. Una dècada més tard torna a reprendre el contacte amb ells per fer balanç de les seves vides respectives durant aquest temps.

 




Bushes in the Night
2016-2018_4:50 min_instal路laci贸 de v铆deo monocanal

Ramos compon un particular i personal catàleg d'espècies vegetals amb descripcions poètiques i ambigües.

 

I Don't Mind
2017_5:58 min_videoinstal路laci贸 de 6 canals

Rostres i sons que ens aguaiten des de la seva mirada i la seva intimitat.

 

Lloro
2020_12:29 min_videoinstal路laci贸 sonora de 10 canals

El plor com a catarsi, com a obra d'art i com a acció.

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat
reserva d'entrades a taquilla@anticteatre.com