sessió 5. dilluns 16 abril 2018_21h

VICTORIA EUGENIA MORA AGÃœERO

Projecció + col·loqui

Victoria Eugenia Mora Agüero (Violeta Kokopelli), 1984, San José, Costa Rica.

Periodista de nacionalitat costarriquenya, després d'habitar i viatjar per l'est dels Estats Units, França i Austràlia, el 2009 comença estudis en Direcció de Fotografia Cinematogràfica a Barcelona, on s'ha desenvolupat com a realitzadora audiovisual de cinema experimental subjectiu.

Ha realitzat videocreacions com Jerusalem 08-10 0 minuts, Las Fronteras se besan i Nulo = Robótico, que són la porta d'assaig que en conjunt dóna vida a la reivindicació individual i col·lectiva de diversos projectes i accions que fusionen la música, la dansa, l'escriptura i la realització audiovisual.

Ha publicat els llibres Breve Historia de la Literatura Concreta. Antología Hispanoamericana de Microcuentos (2017) y Tierra sin tiempo (2017).
És fundadora d'ATAEC, Asociación de Transmisión Artística Étnica-Cultural.

Actualment enllaça l'art amb l'activisme ecològic i crea peces d'acció poètica, vinculades a la música i al documental i es dedica a viatjar, crear, administrar i cocrear ATAEC.

www.violetakokopelli.com

presentació

AMÉRICA SOMOS TODOS

En aquesta sessió, l’autora ens presenta un documental de creació que neix de la necessitat individual de reconnectar amb les arrels, els conceptes i les formes llatinoamericanes, a través d’un viatge des de Costa Rica al sud de Patagònia, i de la costa Atlàntica fins a Iguaçú.

Parla d'una Amèrica envaïda, barrejada i explotada, fruit de la supervivència de processos conceptuals confusos, molts relacionats amb l'economia capitalista, que contribueixen a un continu espoli i a una pèrdua de la consciència col·lectiva. El vídeo és una proposta ideològica a una altra realitat, amb una energia femenina de procreació, igualtat i respecte per la terra.

 

 

 




América somos todos
2015 / 2016_62 min

És un retrat fotogràfic de l'Amèrica popular, mestissa, multiètnica, somrient i econòmicament inestable; el cant de pau, les mans del pagès, el dolgut somriure de la històrica explotació i el relat proper i poètic de la realitzadora; la imatge, la història, el present i el temps.

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat