sessió 4. dilluns 6 abril 2015_21h

DANSA A LA PANTALLA: IDN 2015

Projecció + col·loqui

El festival IDN 2015 va tenir lloc al Mercat de les Flors de Barcelona l’última setmana de febrer. A més de tres espectacles, dues instal·lacions, trobades i tallers, la dansa a la pantalla hi va tenir un lloc rellevant.

La selecció que presentem ha estat feta per la directora del festival, NÚRIA FONT, i és una bona mostra de la qualitat dels treballs audiovisuals que s’hi van presentar, amb el cos i el moviment com a tema.

www.nu2s.org


MAL PELO
Canaan

2013-14_7 min_Catalunya

Interpretació de Federica Porello i Enric Fàbregas.
Direcció audiovisual de Pep Ramis, Lalo Garcia i Núria Font.
Creat en el marc del Laboratori NU2'S 2013/14.
A partir d'un curt fragment de l'espectacle de Mal Pelo, La esperanza de vida de una liebre, realitzem una adaptació audiovisual que conté l'essència de la coreografia original.
El Laboratori de NU2'S "Filmar la dansa" és un projecte de recerca, de pensament i de pràctica de creació en el qual han participat coreògrafs, directors de cinema, muntadors, operadors de càmera, directors de fotografia i, evidentment, ballarins i intèrprets.

 

MARITES CARINO
Vanishing Points

2013_8:40 min_Canadà

Coreografia i interpretació de Tentacle Tribe (Emmanuelle Lê Phan i Elon Höglund).
Música d'Andrés Vial.
Com dues molècules que, sense adonar-se’n, s’afecten mútuament en l'espai i creuen camins fugaçment, uns ballarins conceptuals de hip-hop col·lideixen, però també comparteixen breus moments d'íntim sincronisme als carrers de Mont-real. Els espectadors, absorbits per una distorsió temporal coreogràfica, gradualment es van adonant que res no és el que sembla.

 




HARM WEISTRA i FERNANDO DOMÍNGUEZ
Intrinsic Moral Evil

2013_10:45 min_Holanda-Mèxic

Interpretació de Joan Ferré Gómez, Jorge Abraham Guillén Ortiz i Frago Peña González.
Música de Ludwig van Beethoven, Piano sonate nr. 14 in cis mineur, opus 27 nr. 2 (Mondscheinsonate).
Intrinsic Moral Evil sembla una història sobre la identitat i el procés de maduració. Però, sobretot, els tres ballarins juguen amb la percepció i les expectatives de l'audiència: és un record, un somni, una recerca d’identitat? Tracta sobre la pèrdua de l'amistat o sobre el fet de créixer? Aquesta història plena de matisos es desenvolupa gradualment, i revela els seus últims secrets just abans que comencin els crèdits finals.

 

BOUDEWIJN KOOLE i JAKO AHLBOM
Off Ground

2013_8:30 min_Holanda

Interpretació de Louise Lecavalier i Antoine Masson.
Música d’Alex Simu.
Un espai; dues persones: un home i una dona. Dos nivells de consciència i de temps s'entrellacen. En el primer, una mare i el seu fill estan connectats pel joc de l'amor. En el segon, el cos d'ella es marceix i queda arraconat; les seves mans deixen de tocar-se. Aquesta pel·lícula explora les fronteres entre la vida i la mort, el cos i l'ànima, la realitat i la imaginació.

 

JORDI CORTÉS i FERRAN AUDÍ
BrickSkin

2014_27 min_Catalunya

Interpretació de Maxime Iannarelli, Raül Perales, Xavier Duacastilla, Maite León, Ana Rita Almeida, Emilio Bravo, Inma Vicente, Glòria José, Silvia Pérez, Artur Villalba, Mercedes Recacha, Isabel Palomeque, Roser Bundó, Fernando Peña, Victoria Martínez, Marya Villacampa, Ester Baró, María José Moya, Arantxa López, Antonio Moreno i Maria Dolors.
Disseny de so de Marc Mittenhoff i Jordi Cortés.
Un grup de persones desperta a l'interior d'una fàbrica abandonada a la ciutat de Barcelona. Una d'elles, Mercedes, obrirà portes i crearà camins de sortida, tot i que s'haurà d'enfrontar amb barreres misterioses. Finalment, cadascú haurà de lluitar contra les seves limitacions i discapacitats aparents, unint-se en un grup que trobarà el camí de retorn a la vida.