sessió 5. dilluns 18 abril 2016_21h

ASBEL ESTEVE

Projecció + col·loqui

Amposta, 1979. Com a artista audiovisual treballa el vídeo, la foto i la instal·lació. Ha realitzat diferents peces com Ciudad de Vacaciones, curt experimental realitzat amb la tècnica del found footage i estrenat dins del marc dels Arxius Ovni al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, o la videoinstal·lació In Albis, coproduïda pel Centre d'Art Lo Pati, que s'ha pogut veure a centres com Arts Santa Mònica (Barcelona) o Casa América (Madrid) i a diversos festivals de cinema i videocreació d'arreu del món (Cannes, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia, Argentina, Mèxic, Itàlia…).

Entre els seus últims treballs podem destacar el documental de creació Patuchas, el hombre de los mil limones, estrenat al passat Festival de Cine Europeo de Sevilla on va recollir el Premi Imagenera, o la videoinstal·lació This is not another Spaghetti Western, recentment guardonada amb el primer premi del prestigiós Alternative Film Festival de Belgrad.

Actualment està presentant la videoinstal·lació Sweet Home, estrenada al Centre d'Art Lo Pati d'Amposta dins del cicle "Durant l’exposició el Centre romandrà tancat".

www.asbelesteve.com

presentació

Sessió dedicada a l'artista i realitzador ampostí Asbel Esteve, de qui projectarem per primera vegada a Barcelona Patuchas, el hombre de los mil limones, un premiat documental de creació que ens descobreix la cara oculta del desaparegut músic i artista Juan Antonio Castillo. La sessió es completarà amb tres obres recents de videocreació de l'autor.

 

Patuchas, el hombre de los mil limones
2014_68 min

Documental de creació.
Patuchas, el hombre de los mil limones és el camí d'un jove artista cordovès fins a aconseguir el reconeixement que molts cops, quan arriba, no s'assembla massa al que s'havia somiat. Juan Antonio Castillo "Canta", músic i dramaturg, conegut entre els seus com a "Patuchas", va ser un artista molt polifacètic i extremadament creatiu. Als 80 va ser el líder del grup de pop-rock Pabellón Psiquiátrico. I als 90 es va reinventar com a autor, director de teatre, cantautor i one man show. Per desgràcia, el reconeixement i la fama li van arribar a destemps, quan el presentador Pepe Navarro, director del televisiu late show Esta noche cruzamos el Mississippi, el va convidar a participar en el programa, on Juan Antonio va popularitzar la seva cançó més surrealista: "La Danza de los 40 limones". A partir d'aquell moment ja res va tornar a ser el mateix. D'un dia per l'altre, es va convertir en un dels personatges més mediàtics de la televisió del moment.

 




In Albis
2012_6:50 min

Vídeo / Videoinstal·lació.
Passat, present i futur esdevenen la força de l'obra. Els records inevitablement retornen a la nostra ment, records que crèiem perduts en el nostre inconscient ara s'enfronten amb el nostre present i ens conviden a reflexionar sobre qui som avui i què serem demà.


This is not another spaguetti western
2015_3:42 min

Curt documental experimental / Instal·lació.
Relat tramat a partir dels bruts de càmera d'una pel·lícula western i imatges d'arxiu de la Guerra civil espanyola. Utilitzant el metallenguatge cinematogràfic, realitat i ficció adquireixen una nova dimensió.


Sweet Home
2016_9 min

Curt documental experimental / Instal·lació.
Entre les escletxes de la tanca que apareda l'espai del cicle "Durant l’exposició el centre romandrà tancat" presentat al Centre d'Art Lo Pati d'Amposta, s'entreveu la nova producció de l'artista ampostí que posa en relació les masies abandonades i ruïnoses que la revolució industrial va deixar en el paisatge proper, amb l'èxode massiu del poble siri que, bombardejat i bandejat dels seus habitatges, fuig del conflicte polític del seu país.