–PROJECCIONS MONOGRÀFIQUES
MIGUEL ANDRÉS
NOEMI SJÖBERG
FRANCESC TORRES


MIGUEL ANDRÉS

cv

selecció de vídeos
per a projecció


videografia

article de María Castillo García

 


Performer i artista visual espanyol nascut a Yecla (Múrcia, 1982). El seu treball se centra en l’experimentació amb el performance art i el videoart i exposa la corporalitat com a eix central de les seves investigacions.

La seva obra destaca per un marcat caràcter crític amb la societat contemporània, especialment amb el capitalisme i la societat de consum. Amb el seu treball busca despertar consciències i aspira a un món en el qual la justícia social i els drets humans siguin una realitat, cosa que el converteix en un artista compromès amb l’activisme sociopolític.

La seva peça System ha estat projectada en múltiples conferències de Joan Fontcuberta, exhibida en desenes de festivals i institucions i ha rebut diversos premis i mencions.

L’obra de Miguel Andrés forma part de la col·lecció permanent de l’MACVAC i de la Col·lecció d’Art Censored de Tatxo Benet. Ha realitzat exposicions individuals com la presentada a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i ha participat en nombrosos festivals i presentat la seva obra en institucions com ara el MACBA -Museu d’Art Contemporani de Barcelona- Convent dels Àngels, Arts Santa Mònica i Palau de la Virreina a Barcelona, ​​Musée de l’Elysée a Lausanne, Palazzo Albrizzi i Palazzo Ca ‘Zanardi a Venècia, Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, New Media Arts Festival IVAHM [la Neomudéjar] a Madrid, Digital Flows [MACT / CACT Museum and Center of Contemporary Art of Ticino] a Bellinzona, entre d’altres.

La seva obra ha estat adquirida per col·leccionistes privats d’Espanya, Àustria, EUA, Canadà, Itàlia, Bèlgica, Alemanya i Suïssa. També ha rebut diversos premis com el Premi Embarrat-IEI a l’Embarrat Festival de Tàrrega, el 2n premi de videoart al Festival Ull Nu’16 a Andorra la Vella, el 2n premi al VII Premio de Videoarte del Ayuntamiento de Astillero (Cantàbria) i mencions especials com la del jurat de FIVA Festival Internacional de Videoarte a Buenos Aires.

.miguelandres.com.


E D I C I O N S   A N T E R I O R S __ 2000-2004 __ 2005 __ 2007 __ 2008 __ 2009 __ 2010 __ 2011 __ 2012 __ 2013 __ 2014 __ 2015 __ 2016 __2017__ 2018 __2019 __