11 DE DESEMBRE 2018
A 5 DE GENER 2019

ARTS
SANTA
MÒNICA

 

Espai de relació entre el vídeo i altres disciplines artístiques.


AMARANTA VELARDE & ALBA CORRAL

AMARANTA VELARDE

Oviedo, 1983. Treballa en el camp de les arts escèniques com a ballarina i coreògrafa. Es gradua a Codarts (Universitat d'Arts de Rotterdam) el 2004 i des de llavors treballa intensament amb el coreògraf Bruno Listopad com a ballarina i assistent en nombroses produccions i investigacions presentades en festivals com CaDance, Spring Festival Utrecht i Something Raw. A més, col·labora amb altres artistes escènics a Holanda com Giulia Mureddu, Cora Bos-Kroese, Liat Waysbort i Jochen Stechmann.

El 2011 es trasllada a Barcelona on comença a desenvolupar els seus propis projectes coreogràfics: Lo Natural, presentat en festivals com Escena Poblenou, ALT de Vigo, MUSAC de León i Respirations a París; i Hacia una estética de la buena voluntad, presentat en Secció Irregular del Mercat de les Flors, In Situ a Arts Santa Mònica i al Festival Grec.

Treballa a Barcelona amb creadors com Pere Faura, Cristina Blanco, el Conde de Torrefiel i Diana Gadish i forma part del col·lectiu ARTAS de La Poderosa (2013- 2016).

Actualment treballa amb Ona Maciejewska en la peça Bombyx Mori i desenvolupa el seu últim treball Mix-en-scene en col·laboració amb l'artista visual Alba Corral, presentat en llocs com Laboral (Gijón), Sala Hiroshima i Antic Teatre (Barcelona), Leal.Lav (Tenerife ) i Teatre Pradillo (Madrid).

.www.amarantavelarde.wordpress.com.


ALBA CORRAL

Madrid, 1977. Artista i tecnòloga creativa. Amb formació en enginyeria informàtica, Corral ha estat creant art utilitzant software durant l'última dècada. La seva pràctica s'estén a través del directe, el vídeo, els mitjans digitals i la instal·lació. A través de diferents pràctiques artístiques explora narratives abstractes i expressa la sensibilitat i el gust pel color. Mitjançant la combinació de sistemes generatius amb tècniques de dibuix improvisat, el llenguatge digital esdevé orgànic i crea paisatges digitals fascinants.

El seu nom s'ha donat a conèixer mitjançant actuacions audiovisuals en viu on integra la codificació i l'elaboració, en col·laboració amb músics en temps real. Ha actuat amb músics de la talla de Jon Hopkins, Arbol, Jacaszek, Björt Rùnars, Nikka, Fibla i Stendhal Syndrome. El treball de Corral ha estat exhibit en festivals i esdeveniments com Future Everything, Norberg Festival, Alphaville Festival, Eufonic, Sónar, Primavera Sound i L.E.V. Festival.

.blog.albagcorral.com.

 

_- fotografia SERGIO REDRUELLO


Mix-en-scene

Concepte i interpretació: Amaranta Velarde
Disseny visual i llums: Alba Corral
Ajuda a la producció: La Poderosa, Barcelona
Amb el suport de: El Graner, Barcelona i Laboral Centro de Arte y Creación Industrial, Gijón

Durada: 45 min

Mix-en-scene planteja una experiència acústica, visual i coreogràfica en la qual la ballarina, que és alhora performer i DJ, punxa en directe al mateix temps que balla i acciona partitures coreogràfiques acompanyades de peces visuals generades en temps real.

Iniciat originalment per la coreògrafa i ballarina Amaranta Velarde en solitari, s'ha sumat al projecte l'artista i tecnòloga creativa Alba Corral amb l'objectiu de presentar una experiència en la qual pren rellevància el pla audiovisual.
D'aquesta manera, es construeix una sessió acústica i visual que reprodueix, versiona i barreja fragments (samplejats) de determinades fites històriques i icòniques de la dansa, la música i els visuals. La proposta realitza un viatge que experimenta amb la cronologia i la superposició d'estils i principis artístics, utilitzant estratègies de la postproducció i l'esperit DJ d'apropiació, manipulació i versionat de materials.

Els continguts de Mix-en-scene són fruit d'una investigació entre les obres d'aquells creadors que van obrir pas a nous principis i estils artístics, desafiant cànons i engendrant "avantguardes" que han aconseguit arribar als nostres dies popularitzades. Mix-en-scene, per tant, no busca el nou sinó que rebusca entre tot allò "vell" que va donar lloc en el seu moment a alguna cosa nova.

L'obra és una successió d'influències entre les quals trobem referències a Yvonne Rainer, Kraftwerk, el Futurisme, Erik Satie, Plastikman, György Ligeti, Pina Bausch, Tom Zé, Ryoji Ikeda, Fats Domino, William Forsythe, Meg Stuart, A Number Of Names, Aphex Twin, Nijinsky, Daphne Oram, Ígor Stravinski, Mary Wigman i Laurie Anderson, entre d'altres.

edicions anteriors: __ 2000-2004 __ 2005 __ 2007 __ 2008 __ 2009 __ 2010 __ 2011 __ 2012 __ 2013 __ 2014 __ 2015 __ 2016 __2017 __