JUAN BUFILL _ KÒNIC THTR _ LYDIA ZIMMERMANN  
   


CV

Selecció de vídeos per a projecció

Videografia / projectes escènics /
premis

Article de Bàrbara Raubert

 

 


VIDEOPOEMES

GOLDENBRICKS
2013. 3 MIN. HD
Videopoema. A mesura que els bastonets d’aspecte fràgil es mouen per conformar lletres, apareixen paraules en la pantalla. En contrast, escoltem el so neutre d’una veu sintètica llegint un extracte del manifest de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), membres de la qual han aconseguit parar desnonaments gràcies a les seves accions. S’estima que des del principi de la crisi a Espanya, s’havien efectuat més de 170.000 desnonaments fins a l’any 2013. En segon pla, el so suau i confortable d’una tenda i de la seva caixa registradora.

COS SMS
2013. 3:32 MIN. HD
Dos videopoemes en monocanal que exploren la comunicació de les emocions en els nostres entorns urbans i altament tecnificats. I com aquests nous codis influeixen en com ens autorepresentem. Forma part de l’espectacle de dansa-performance Cuerpo SMS, que també es presenta com a instal·lació interactiva.

CHERRYBONE
2008. 2:45 MIN. HD
Videopoema. L’espectacle Cherrybone ens proposa quatre mirades temàtiques sobre l’aliment. Amb tractaments coreogràfics, tecnològics, visuals i sonors, les escenes s’articulen com cercles concèntrics entorn a un node central, més abstracte i que funciona com a mecanisme de nutrició. El cos humà afronta la temàtica en doble perspectiva, per una banda en relació al fet de menjar i de les formes culturals de menjar, i per una altra banda, en relació als mecanismes de la nutrició i les seves disfuncions. Aquest vídeo forma part dels elements visuals de l’espectacle.

CIUTAT MIRATGE
2006. 6:55 MIN. DVCAM
BiDos són dos personatges complementaris, són dues dones que provenen de mons diferents però la seva polaritat les uneix. Són els extrems d’un eix que articula la seva complementarietat i diferència. BiBlop ve des de lluny, ve del mar. BiBreath viu en els plecs foscos de la Ciutat Miratge, allà on Biblop vol arribar. Juntes escriuran un poema de temps i memòria, de voler fugir i voler romandre. De ser dos o ser una de dos cossos en els plànols de la ciutat.

BLANK_EMOTIVE
2003. 8:44 MIN. DVCAM
Creació videogràfica sobre l’expresivitat del moviment a la dansa de Constanza Brncic i exploració audiovisual a l’univers que construeix la seva personalitat. Reinterpretació de les seves coreografies a través d’eines tecnològiques que capturen el moviment per a la seva representació tridimensional, generació d’entorns sintètics i solucions videogràfiques. Es tracta de preservar el ‘factor humà’, mostrar el personatge a partir de la introspecció al seu univers per tal de substreure el component emocional de las seva dansa i transmetre’l a suports infogràfics i audiovisuals.

AMBI><VALENCE
2000. 6:42 MIN. DVCAM
És l’evolució de l’actitud d’una dona davant l’evidència que la seva vida té el temps comptat cap a un final proper. Dos personatges: la dona i el comptable que ‘comptabilitza’ el temps cap a zero. Desenvolupament de les reaccions de la dona en 3 fases:
Fase 1: evidència
Fase 2: inhibició
Fase 3: reacció

VÍDEO MAPPING

PROCESSUS BILATÉRAL D’INFLUENCE
2014. 14 MIN. HD
Vídeo mapping projectat sobre la façana de l’Antic Hospital de Santa Caterina de Girona. Una composició audiovisual que combina elements simbòlics de l’edifici amb elements històrics relacionats amb la pràctica hospitalària o amb la utilització de plantes medicinals per sanar. La vida i la mort i l’espiritualitat que convergeixen en l’ADN d’aquest edifici del S.XVII, part important del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Girona.


VIDEOCLIPS PER A STREAMING

INTERNET A LES LLARS
2010. 9:45 MIN. HD
Projecte UMBRALES de Kònic thtr per a Arts en Viu a les Llars. Una peça de dansa interactiva entre una ballarina i una audiència des de casa seva. Una dotzena d’usuaris d’internet estan convidats a participar a l’espectacle des de casa seva, mitjançant les seves càmeres web. Unes instruccions simples de moviment i d’interacció amb una ballarina que els convida a participar del ball. Totes les imatges es barregen en temps real i el resultat final es retransmet en directe via internet. Aquest vídeo presenta fragments d’aquest ‘espectacle distribuït’.

UMBRALES – E_PORMUNDOS_AFETO
2010. 4:30 MIN. HD
Extractes de la performance telemàtica creada per Kònic thtr i GP Poètica (Bahia - Brasil) i presentada simultàniament entre Barcelona i Buenos Aires durant el Festival Internacional de Videodanza. En aquest vídeo veiem extractes del streaming en directe, dels ballarins interactuant en directe entre Barcelona i Buenos Aires, imatges que s’enviaven per streaming des de Barcelona.AUTORETRAT

AUTORETRAT
2014. 2:25 MIN. HD
Rosa Sánchez i Alain Baumann mostren, a través de la imatge en moviment, múltiples mirades de la seva relació personal i artística.

 

 

flux 2000–2004 __ flux 2005 __ flux 2007 __ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __ flux 2013 __