Espai de relació entre el vídeo i altres disciplines artístiques.

 

.
Doigt Articulé
és el nom del col·lectiu sota el qual ens ajuntem per donar forma a La història de Lucas E. al 2013. L’espectacle es va estrenar el 4 d’abril d’aquest mateix any al Teatre Principal d’Olot. Treballem diverses disciplines compartint un mateix desig: contar belles històries i dur el llenguatge, el pensament, la música i les imatges a caminar per la corda fluixa a fi de trobar en aquest risc la comunicació amb l’Altre.

.lahistoriadelucas.wordpress.com.

.aldibuju@yahoo.es

 

 

ALBERT COMA. Olot, 1980. El seu treball es desenvolupa en l’àmbit audiovisual en un sentit ampli. Centra el seu interès en la integració del vídeo en nous formats i en les arts escèniques. En aquesta via, ha col·laborat amb Isaki Lacuesta, Javier Mariscal, Dorothée Selz, Isabel Coixet, Urszula Mikos i les companyies Playground, Gelabert-Azzopardi, Raravis, Marionetas do Porto, Mots de Tête, Les Petits Zefs, entre d’altres. Així com amb les institucions Arts Santa Mònica, Design Museum of London, MHCB i CCCB. Ha codirigit dos concerts audiovisuals (Fou i Carabón) i un espectacle de teatre visual (Dianoia), guanyador de la Beca Incubadora del festival Panorama d’Olot. És també editor de la editorial incorpore.

MERITXELL MARTÍNEZ. Barcelona, 1972. Estudia periodisme a la UAB perquè pensa que podrà dir i escriure allò que la commou i la preocupa. S’adona ràpidament que els mitjans de comunicació no són el bon escenari. Es capbussa en les lletres: llegeix, escriu i tradueix (Retrato del intelectual como animal de compañía i De la dominación, Michel Surya, Arena Libros). Organitza tallers d’escriptura i de lectura per a infants i adults en col·laboració amb l’associació artística infantil Le Temps du Rêvei el col·lectiu Osons les ailes!També s’enfila en altres móns artístics com el teatre de la mà de la companyia Playground i el festival de teatre de carrer Perpretacions.

EDGAR ALEMANY. Es Castell (Menorca), 1989. Diu i escriu poesia (Calidoscopi, 2007; Funàmbuls de llum, 2009; hi ha el dau amb porta, 2012). Estudia mim amb Joan Cusó i pallasso amb Diego Mauriño, Fanny Giraud i Christophe Theiller. És mag freelance. Realitza estudis superiors de violoncel i composició i ho aplega tot en les arts escèniques tant en la seva pròpia companyia (cia. mildimitris) com en la resta de projectes amb la intenció de desenvolupar un nou llenguatge teatral.

ALEJANDRO DATO. Necochea (Buenos Aires, Argentina) 1972. Es llicencia en Comunicació Social. L’any 2002 emigra a Madrid i des del 2004 viu a Barcelona. Els seus contes i articles han estat publicats a A priori, Iguazú, Bicho Mosquito, Editorial Comarca de Monegros, Shangai Ediciones, El Mirador i No Cover, entre d’altres. L’any 2012 publica la novel·la Morir Afuera (Red Ediciones), escrita a quatre mans amb Natalia Reynoso. Actualment imparteix tallers d’escriptura i ofereix serveis editorials.

NUNO REBELO. Torres Vedras (Portugal), 1960. Músic versàtil, inventiu i prolífic. La seva curiositat arran de les potencialitats sonores i musicals dels objectes el porten a inventar i modificar instruments, o a utilitzar simplement materials existents per a la seva producció musical. Músic molt actiu, ha participat profundament en la dinamització de les músiques de caràcter innovador a Portugal, no només per la pròpia pràctica sinó també pels seus tallers o per la seva activitat en la direcció de l’Asociación Granulari el creuament amb altres formes d’expressió artística. Centrant gran part de la seva atenció en la guitarra elèctrica, ha desenvolupat un llenguatge personal mitjançant la contínua investigació i experimentació, s’ha situat entre els més innovadors guitarristes portuguesos i ha rebut merescut reconeixement internacional.

EUGÉNIE BARBEZAT. Sainte Foy La Grande (França), 1973. Després dels seus estudis d’economia i una breu experiència professional en aquest sector, realitza un viatge a Grècia que li canviarà la vida. Decideix prendre el “difícil camí de la llibertat” en convertir-se en periodista i viure la seva passió per la veu. Col·labora en diferents diaris i revistes franceses i des de 1999 dirigeix i presenta el programa radiofònic Liberté sur parolesa Aligre FM. També participa en els projectes teatrals de la directora Mireille Perrier (J’habite une blessure sacrée) i de la companyia Matador de Rafaele Arditti (Sarkophonie i Madame la Culture).

 

 

 

.
La història de Lucas E. és un concert-audiovisual-literari inspirat lliurement en la novel·la De dömdas ö (L’illa dels condemnats), de l’escriptor suec Stig Dagerman.
Música, imatge i paraules component-se i descomponent-se, component i descomponent la vida de Lucas E. Allò que va ser i allò que podria ser, allò que no serà.
Nàufrags d’arreu abandonats, culpables de tot, culpables de res. Acompanyats de llangardaixos i d’ocells cecs. Set, veus i sorra. Lucas acaba de robar al banc on treballa i emprèn una fugida sense rumb.
La nostra posada en escena està a cavall d’un recital i una pel·lícula que es munta en directe. La música, la imatge i els textos es mesclen en viu com si fos una improvisació de jazz però conservant un fil narratiu que travessa l’obra i que ens permet explicar la història del nostre protagonista, cada vegada diferent, però mantenint-ne el contingut.

L’espectacle és en català, castellà i francès (subtitulat).
Durada: entre 50-60 min

Direcció i imatges Albert Coma
Textos Alejandro Dato, Meritxell Martínez,
Edgar Alemany i Stig Dagerman

Música en directe Nuno Rebelo (objectes) i
Edgar Alemany
(violoncel)
Intèrpret escènic Edgar Alemany
Veus Eugénie Barbezat, Alejandro Dato,
Meritxell Martínez

_flux 2000–2004 __ flux 2005 __ flux 2007 __ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __