.
Vuitena edició
del festival de vídeo d’autor FLUX, caracteritzat des dels seus inicis per focalitzar el protagonisme en els autors que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).
.
Aquest any els autors centrals del festival són DIONÍS ESCORSA, ALBERT MERINO, BENET ROSSELL & ADOLF ALCAÑIZ i MIREIA SALLARÈS. Hi haurà PROJECCIONS MONOGRÀFIQUES i COL·LOQUIS amb els autors.
.
A més, presentem la videoinstal·lació col·lectiva FLUX VideoCapsa, on s’experimenta amb formats alternatius d’exhibició de les obres videogràfiques, integrada per vídeos inèdits de BERTA ALARCÓ, PEP AYMERICH, CELS GALEONE BUZZATI, TEA GUARASCIO, JIMJAK, KÒNIC THTR, DAMIÁN PISSARRA, ELISABET PRANDI, OMAR SHERZAD i LYDIA ZIMMERMANN.
.
Tots aquests actes esmentats tenen lloc a ARTS SANTA MÒNICA de Barcelona.
.
I com a acte inaugural comptem amb l’actuació del col·lectiu DOIGT ARTICULÉ amb l’espectacle "La història de Lucas E.", que té lloc a l'ANTIC TEATRE de Barcelona.
.
També continuem el camí encetat en edicions anteriors amb la secció FLUX CLUB, un club de vídeo que, amb una periodicitat quinzenal i amb la màxima flexibilitat, pretenem que reflecteixi la vitalitat del vídeo de creació a la nostra ciutat. Les sessions del FLUX CLUB també s'han desenvolupat a l’ANTIC TEATRE de Barcelona, des de febrer a novembre del 2013.

 

.

L’objectiu del festival en aquesta vuitena edició és continuar oferint una sèrie de sessions dedicades als autors de vídeo vinculats a la ciutat de Barcelona, que treballen en el vídeo de creació.
FLUX centra el protagonisme en els autors i ofereix un espai perquè puguin donar a conèixer la seva feina. És per això que es planteja en sessions monogràfiques, amb la finalitat de mostrar l’obra de cada autor d'una manera difícil d’aconseguir en festivals i mostres col·lectives, que compleixen una missió divulgativa, però que només permeten un coneixement fragmentat, parcial i generalment descontextualitzat de l’obra.
Aquesta potenciació del coneixement dels autors s’intenta portar a terme de diferents maneres, entre altres, promovent la producció videogràfica i la documentació sobre els autors.

PROJECCIONS MONOGRÀFIQUES + COL·LOQUIS
Aquest any el festival s’articula al voltant dels artistes DIONÍS ESCORSA, ALBERT MERINO, BENET ROSSELL & ADOLF ALCAÑIZ i MIREIA SALLARÈS, autors amb trajectòries ben diverses que s’endinsen amb una mirada pròpia en els camps de l’art, la videocreació, la videoinstal·lació, la videoperformance, el documentalisme o l’experimentació audiovisual.
En aquest edició es projecta una única obra de llarga durada de cada autor: Y de Dionís Escorsa, El vol de la gallina d'Albert Merino, 16 són 16 de Benet Rossell i Adolf Alcañiz i Las muertes chiquitas de Mireia Sallarès.
Amb presentació a càrrec dels autors i col·loqui amb el públic. La durada aproximada de cada sessió és de 90 minuts, excepte la de Mireia Sallarès, que dura unes sis hores repartides en dues parts.
LLOC: Arts Santa Mònica, Sala d’Actes.
L'obra 16 són 16 de Benet Rossell i Adolf Acañiz també es projectarà cada dia en loop a l'Espai Balcó d'Arts Santa Mònica.

INFLUX
En aquesta secció es promouen les relacions del vídeo amb altres disciplines artístiques. Com a acte inaugural presentem l‘actuació del col·lectiu DOIGT ARTICULÉ amb el seu espectacle "La història de Lucas E.". Durada aproximada 55 minuts.
LLOC: Antic Teatre.

FLUX VIDEOCAPSA
Videoinstal·lació col·lectiva on s’experimenta amb formats alternatius de presentació de les obres videogràfiques, integrada per deu vídeos inèdits dels autors BERTA ALARCÓ, PEP AYMERICH, CELS GALEONE BUZZATI, TEA GUARASCIO, JIMJAK, KÒNIC THTR, DAMIÁN PISSARRA, ELISABET PRANDI, OMAR SHERZAD i LYDIA ZIMMERMANN.
Cada vídeo està col·locat dins d’una petita capsa, fixada damunt un suport. Per veure el vídeo, l’espectador/a ha d’obrir la capsa i posar-se els auriculars. El vídeo es mostra en loop en una pantalla LCD, en pla horitzontal. Tenint en compte el conjunt de la instal·lació i la situació de l’espectador/a, els vídeos tenen una durada aproximada de 5 minuts, a fi que en menys d’una hora es puguin veure les deu obres.
LLOC: Arts Santa Mònica, Espai Balcó.

REFLUX
Servei de vídeo a la carta, amb la finalitat de poder visionar íntegrament la totalitat dels AUTORETRATS realitzats en totes les edicions del festival des del 2005 al 2012.
LLOC: Arts Santa Mònica, Espai Balcó.

FLUX CLUB
Sessions periòdiques quinzenals, amb projeccions i videoperformances, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies dedicats estrictament al festival. Estan complementades amb col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. La intenció és poder acollir altres tipus de sessions, ja no necessàriament monogràfiques, obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat: sessions col·lectives dedicades a autors emergents, a videopoesia o videodansa, a estudiants d’imatge, a videoperformances de petit format, etc. Es tracta d’un club de vídeo que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat i en vol ser una plataforma de difusió. Aquest any les sessions s’han perllongat des de febrer a novembre.
LLOC: Antic Teatre.

.

descarregar postal

clip promocional

organització i producció Habitual Video Team
direcció Lis Costa i Josep M. Jordana
imatge, disseny i web Xavi Casadesús
premsa PAT Comunicaciones
gravació vídeo Eduardo Muñoz
tècnic so Marc Ases
assistents Tanit Monfort, Cèlia Zamora

agraïments Semolinika Tomic i equip Antic Teatre, Vicenç Altaió, Manel Guerrero i equip Arts Santa Mònica, Xavi Casadesús, Núria Antentas

.info@fluxfestival.org.


HABITUAL VIDEO TEAM

Equip videogràfic format des del 1991 per Josep M. Jordana i Lis Costa, constituït el 2005 en una associació cultural sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l'organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA arxiu videogràfic, amb la finalitat de convertir un patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d'accés públic.
Ha publicat els catàlegs de les diverses edicions del festival FLUX acompanyats dels corresponents dvds Autoretrats. També ha publicat, en col·laboració amb propost.org, el dvd recull de poesia experimental PEVB. Poesia en viu a Barcelona 1991-2003 (2004) i el dvd triple Proposta 2000-2004. Festival internacional de poesies + polipoesies (2006).

.www.habitualvideoteam.org.

.www.summa-hvt.org.

 

_flux 2000–2004 __ flux 2005 __ flux 2007 __ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __ flux 2012 __