Videoinstal·lació col·lectiva on s’experimenta amb formats alternatius de presentació de les obres videogràfiques, integrada per deu vídeos inèdits. Per veure els vídeos, cal obrir les capses i posar-se els auriculars.

Sus Garcia i Borja Alexandre treballen junts des del 2008. Van començar a col·laborar com a membres del grup Sonom i després han realitzat diferents projectes documentals, de video de creació i live sets.
-
.vimeo.com/sonom. . .sonom.virb.com.
.
BORJA ALEXANDRE

Barcelona, 1979. Apassionat per la imatge i la música, treballa en la indústria audiovisual, en instal·lacions i performances. Produeix videoclips, documentals i altres projectes audiovisuals, alhora que construeix un treball creatiu basat en les relacions que s’estableixen entre el so i la imatge.
-
.borja.alexandre@gmail.com.

SUS GARCIA
Barcelona, 1982. El seu treball parteix de pràctiques audiovisuals i projectes col·laboratius. En l’actualitat se centra en les idees de procés i efimeritat i les possibilitats d’establir ponts entre mitjans i llenguatges, teoria i pràctica. Això inclou exploracions sonores i d’abstracció d’imatges.
-
.susannagg@gmail.com.

––––––

.
.
.

STRINGS, THEMSELVES
2012_4 MIN
Abstract lines concerned with things. No només eren línies, però. Versions of a piano, an object, its sound, its image. The lines you see are not different to the sound I heard. Tot cordant el so, es tancava la línia. The strings you see were playable. The lines you hear were strings. Hearable, visible, playable themselves.

Buenos Aires, 1986. Actualment viu a Barcelona. Estudia filosofia a la UB i va cursar estudis de cine a Buenos Aires (CIEVYC). El seu treball es desenvolupa en el camp de la imatge i les arts audiovisuals. Interessada en el cinema experimental i d’apropiació, treballa amb materials reciclats i també de producció pròpia, en diversos formats (vídeo, súper 8, 8 mm, collage, fotografia). Algunes de les seves peces s’han projectat en el BAFICI (Buenos Aires 2012), BIM (Bienal de la Imagen en Movimiento – Premio a la creación audiovisual latinoamericana, Buenos Aires, 2012), Festival LOOP (CityScreen, Bcn 2012), Flux Club (Bcn, 2012), 3a Mostra de Super 8 (Bcn 2012), i també en exposicions individuals i col·lectives. A més, treballa a Connectats, cooperativa dedicada al desenvolupament d’estratègies de comunicació a través de l’audiovisual i les practiques artístiques.
-
.floraliberti@gmail.com. . .www.floraliberti.tk.

––––––

.
.
.

HORROR VACUI
2012_2:40 MIN SUPER-8
Una peça de found footage que recicla cintes de super-8, experimentant amb textures i colors a través de la manipulació i intervenció química del suport fílmic. Les pel·lícules utilitzades són de diferent gènere, però en totes s’apel·la a un lloc comú en la construcció de l’altre-antagonista: el salvatge, la dona silvestre, la natura, l’indomesticat... el muntatge juga amb personatges que fan patents les oposicions (típiques/tòpiques) a les quals recorre la imatge a l’hora de construir aquest personatge altre.

Vic, 1970. Des del 1991 va treballar en el món de la TV, principalment en la realització de sèries de dibuixos animats. A partir del 1997 es dedica a les noves tecnologies: webs, creacions col·lectives, comunitats en línia, divulgació i organització d’esdeveniments i integració multicanal. Dirigeix Victrixmedia, empresa dedicada al sector produccions multimèdia. També és creadora i directora de nitsdigitals, cicle d’arts electròniques de Vic, des de l’any 2003.
-
.nuria.antentas@victrixmedia.com. . .victrixmedia.com.

.
.
.

DURACIÓ
2012_3:30 MIN
El pèndul d’un rellotge sense la memòria d’un observador resta inquiet en una simultaneïtat inacabable. Ara bé, si l’observador apareix, veurà una multiplicitat de simultaneïtats i de successions en l’espai, és a dir, veurà el moviment. Si mesurem el temps en la seva habitual accepció només quantificarem el moviment i l’espai. Duració pretén il·lustrar la manera com les dades immediates de la consciència s’organitzen a la interioritat del jo, en el qual aquestes dades s’interpenetren, segons el concepte de duració del filòsof Henri Bergson.

––––––

Barcelona, 1980. És llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra. Combina la direcció de documentals de creació (com Immersió, el seu darrer curt, premiat a nombrosos festivals internacionals), amb la realització d’audiovisuals per a exposicions. Està interessada en l’experimentació del llenguatge cinematogràfic a partir de la filmació de personatges i situacions reals. El 2013 s’estrenarà el seu primer llargmetratge, La Plaga.
-
.neus@elkinograf.com. . .www.elkinograf.com.

––––––

.
.
.

AQUA DANCE
2012_2:22 MIN
Quan les vedettes entren a escena i la piscina es converteix en una pista de ball.

Falset (Tarragona), 1981. Creadora audiovisual, muntadora i fotògrafa. Formada en fotografia artística i posteriorment en muntatge cinematogràfic a Barcelona. Treballo com a muntadora freelance des del 2007, compaginant sempre la meva activitat amb projectes personals de creació audiovisual, l’interès dels quals està entre el found footage i el videoart. El film Descartado (2011) ha participat en diversos festivals com el Sarajevo Winter Festival, Memorimage VI de Reus, Setmana de Cine Experimental de Madrid, Videoformes Festival (França), o Experiments in Cinema v7.9 (EUA). L’últim projecte en fotografia és un work in progress que s’anomena In-Windows i s’ha presentat al Sarajevo Winter festival 2012.
-
.irenecollingles@gmail.com. . .cargocollective.com/irenecoll.

––––––

.
.
.

ANHEL
2012_2:49 MIN
A vegades la vida ens condueix a una ruptura, a un fi de camí o al xoc inevitable contra un mur. L’única via de sortida serà saltar, trepar, córrer, avançar... Cap a on? No necessàriament importarà. Així es presenta el punt de partida d’aquesta peça, on a través de la imatge i el so naveguem per un estat d’ànim i un anhel, el de canvi.en una pista de ball.

 

Londres, 1962. És comissari independent que ha treballat sobretot en diferents àmbits relacionats amb l’art visual. Va ser un dels fundadors del cicle de cinema X-Centric al CCCB i durant diversos anys va dirigir el programa de projeccions Sonar Cinema dins del festival Sonar. Actualment organitza el festival PLAY, de concerts audiovisuals, a La Casa Encendida de Madrid.
-
.andy@sumimail.com.

––––––

.
.
.

ROOMS
2012_3:40 MIN. SENSE SO
Una seqüència de 28 habitacions, part d’una sèrie de compilacions de materials relacionats amb l’interiorisme. Documentació sobre diferents graus de presència en l’àmbit familiar.

 

Granada, 1962. Viu a Barcelona des de 1982. Va estudiar disseny gràfic a l’escola Massana i vídeo al C.I.E.J. de la Fundació “la Caixa”. Ha sigut director d’art en diferents agències de publicitat nacionals i internacionals. Actualment treballa com a director d’art freelance en projectes audiovisuals i de comunicació, activitat que compagina amb la d’il·lustrador, pintor, fotògraf i videoartista “dominguero”.
-
.pedrin@pedringarcia.com. . .www.pedringarcia.com.

.
.
.

AFTER ALL, EVERYTHING IS BEAUTIFUL
2012_3 MIN
A causa de l’enorme quantitat d’informació a la xarxa: tv, ràdio, blogs, diaris, llocs web, xarxes socials... i el fàcil accés que hi tenim, vivim una gran saturació d’informació tant escrita, com parlada o en imatges. La sobrecàrrega d’informació és cada cop més comuna a mesura que hi ha més informació en línia. En principi, això hauria d’afavorir el coneixement, però no és així ja que, per una banda, hi ha més desinformació perquè molta de la informació penjada a internet manca de veracitat o de falta de contrast i, per altra banda, es produeix una intoxicació per excés. Part del problema amb la sobrecàrrega d’informació té a veure amb la incapacitat d’una persona per distingir entre el que és important i el que no ho és. Tenim una tendència a voler saber tot el que passa, ens afecti o no.

––––––

Barcelona, 1970. Artista i realitzador audiovisual. Ha treballat en disciplines com les arts visuals i escèniques, l’educació, l’electrònica, la informàtica, la divulgació científica i la comunicació audiovisual. Des de l’any 1998 coordina el projecte de televisió experimental Neokinok.tv, tot creant canals de televisió temporals, plataformes de comunicació i laboratoris de creació, com TVLATA, Shuawa, Mangorodja.org, Nosideoedison o greenpeace.neokinok.tv. Ha presentat el seu treball a diversos llocs d’Europa, Àfrica i Amèrica. Ha treballat amb la coreògrafa Olga Mesa, els artistes Rogelio López-Cuenca i Abelardo Gil-Fournier i la científica Lynn Margulis, entre altres.
-
.daniel@neokinok.tv. . .www.neokinok.tv.

––––––

.
.
.

XOTV
2010-2012_7 MIN
XOTV és un treball que recull diverses filmacions realitzades per la mainada de Cantagallo, una comunitat shipiba a Lima (Perú). Aquests vídeos han estat realitzats amb l’ordinador OLPC que conté el sistema operatiu XO, desenvolupat per a l’educació infantil i que porta una càmera de baixa resolució. La proposta va ser creada juntament amb Pía Capisano dintre d’uns tallers realitzats amb Escuelab (Lima) de la comunitat de Cantagallo l’any 2010; altres parts del projecte es poden veure a www.shuawa.escuelab.org.

 

Barcelona, 1976. Realitzador audiovisual i músic. Fa reportatge i documental des de 1999. Treballa petits formats de TV i li interessa la reflexió metaaudiovisual. Té especial fixació per l’underground. Actualment col·labora en projectes amb diverses productores.
-
.ericqk@gmail.com. . .www.ericpalaudaries.tumblr.com.

––––––

.
.
.

MOE ’81
2012_4 MIN
Aquest és el document d’una obsessió per la bellesa d’unes memòries trobades. I de trobades que no se’n van de la memòria, d’uns records aliens passats pel filtre de la poètica tecnològica.

 

Berga (Barcelona), 1975. Llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, s’especialitza en postproducció de vídeo en un Postgrau a IDEP. L’experiència laboral i la continuada formació la porten a definir-se professionalment com a càmera, editora i realitzadora de vídeo. El seu treball personal s’inicia dins el marc de la videocreació. L’any 2001 emprèn un viatge per Llatinoamèrica que s’allarga fins al 2003, experiència que desperta el seu interès pel documental. L’any 2004 obté una diplomatura en Documental Creatiu a Observatorio de Cine i el 2006 el Premi del Públic del Festival Barcelona Visual Sound amb Rosal. Actualment, treballa com a realitzadora independent.
-
.evilamala@yahoo.es.

 

 

.
.
.

REFLEXIÓ núm.1
2012_2 MIN
Peça que forma part del projecte REFLEXIONS, metàfores audiovisuals que fan al·lusió a les circumstàncies i al moment que vivim.

flux 2000–2004 __ flux 2005 __ flux 2007 __ flux 2008 __ flux 2009 __ flux 2010 __ flux 2011 __