.Mireia Sallarès._.Nora Ancarola _.Joan Morey._.Carles Congost _.María Ruido._.Núria Font.

 

.cv.

.selecció de vídeos per a projecció.

.videografia.

.article d'Imma Prieto.

Capellades (Barcelona), 1958. Realitzadora de vídeo i directora de projectes culturals relacionats amb el vídeo, la videodansa i les arts digitals. Apassionada per la dansa i les arts del moviment troba en la càmera una altra manera de ballar. Les seves obres han estat sempre fruit de col·laboracions estretes amb coreògrafes com Àngels Margarit i María Muñoz, i se li fa difícil signar les peces de vídeo en solitari. A més dels vídeos monocanal ha realitzat els últims anys treballs videogràfics que conviuen i dialoguen en escena amb els intèrprets.

Com a videoasta va iniciar la seva trajectòria professional al Servei de Vídeo Comunitari de Barcelona l’any 1980. Des de llavors, ha col·laborat amb empreses del sector audiovisual per a la realització de promocions comercials; amb cadenes de televisió com TVE (Metròpolis, La 2), TVC i Barcelona TV; ha dirigit diversos documentals i ha realitzat els clips i els documents dels espectacles de diverses companyies de dansa.

Com a curadora d’art i nous mitjans va dirigir durant vuit anys l’Espai Vídeo al Centre d’Art Santa Mònica i la biennal Mostra de VideoDansa de Barcelona. Actualment dirigeix el projecte d’activitats de NU2’S, associació per a la creació, i el VAD, Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona.

Imparteix regularment tallers i conferències sobre videodansa i dansa interactiva arreu del món i és professora de “Noves Tecnologies Aplicades a la Dansa” i “Imatge i Espectacle” a l’Institut del Teatre de Barcelona. És membre del Consell de les Arts i la Cultura de Girona. L’any 2009 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya.

.www.nu2s.org.