.Mireia Sallarès._.Nora Ancarola _.Joan Morey._.Carles Congost _.María Ruido._.Núria Font.

 

.cv.

.selecció de vídeos per a projecció.

.videografia.

.article de Manuel Segade.

Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca, 1972. Viu i treballa a Barcelona. Llicenciat i DEA en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Com a artista explora principalment el llenguatge de la performance i el seu enregistrament en vídeo i fotografia. D’entre els seus projectes site-specific sorgeixen multiplicitat d’obres derivades en altres suports i mitjans com la instal·lació, el so, la intervenció plàstica o l’edició impresa en diversos formats.

Actualment treballa en l’edició del projecte expandit ÀNIMA NEGRA. Al 2010 realitzà l’obra específica BAREBACK_el Poder i la Mort per a la capella de la Misericòrdia (Palma). També va presentar el llibre d’artista Misa negra, editat per CGAC (Centro Galego de Arte Contemporánea) i amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. Al 2009 realitzà GRITOS & SUSURROS_Converses amb els Radicals a la capella de l’Antic Hospital de la Santa Creu (ICUB, Barcelona).

Entre d’altres projectes destaquen: OBEY, Humillados & Ofendidos entre 2007 i 2009 per a CGAC (Santiago de Compostel·la) dintre del marc de Proxecto_Edición. Anteriorment, el projecte de performance distès durant els tres mesos d’exhibició entre 2007 i 2006 POSTMORTEM (Projet en Sept Tableaux) al Centre d’Art Santa Mònica (CASM) a Barcelona. Durant l’edició d’ARCO 2008 (Madrid) va presentar la performance Pour en finir avec le jugement de dieu a la secció de la fira Performing ARCO. I d’entre altres projectes individuals destaquen EL MAL EJEMPLO o l’Enemic Interior (2005/2006) per a les sales de Cultura de “Sa Nostra” de Mallorca i Eivissa (Illes Balears), DOMINION (2005) inscrit en el marc de PO2 [Processos Oberts 2] a Terrassa (Barcelona) i NUEVA OLA o Desencert (2004) a l’EspaiZero1 del Museu Comarcal de la Garrotxa (Girona) i “Cúpula de Venus” dintre del Festival Loop’04 a Barcelona.

Ha participat en exposicions col·lectives com “Sur le dandysme aujourd´hui”, “Del maniquí en el escaparate a la estrella mediática” a CGAC, “Quizá me puedas contar otra historia” a Cáceres, amb una intervenció ex profeso al Palacio de la Isla, del segle XVI, i un programa de cine per a la Filmoteca de Cáceres (com a activitat d’acompanyament a l’obra) i presentà una peça gràfica específica per a l’exposició “Un no por respuesta” a Laboratorio 987 de MUSAC (León) durant el 2009.

Ha exposat la seva obra en mostres com MIRADOR 06 (Media Art from Spain) a OK Center for Contemporary Art de Linz (Àustria), Sound & Vision al Palazzo della Penna de Perugia (Itàlia), BAD BOYS a la 50 Biennal de Venècia, The Black Album (Antonio Colombo Art Contemporanea) de Milà, Gli altri (Gas Art Gallery) a Torí, Ofelias i Ulisses (49 Biennal) a Venècia o Antirrealismos: Spanish Photomedia Now (Australian Centre for Photography) Sydney. També ha exposat a altres espais i centres d’art del panorama espanyol, a les exposicions “Sessió contínua” presentada al CCCB dintre del marc Loop’05 amb itinerari per diversos municipis de la província de Barcelona, “Paisatges mediàtics” a les sales de la Fundació “la Caixa” a Catalunya, “Indisciplinados” al MARCO de Vigo, “Vostestaquí” i “Interzona” a La Virreina, Barcelona, “Hipertronix” a l’EACC a Castelló, “Lost in Sound” a CGAC, Santiago de Compostel·la. D’altra banda, la seva obra ha format part de diversos programes de vídeo, fires i exposicions individuals en galeries d’art (Luis Adelantado a València, Horrach Moyà a Palma de Mallorca i Paul Greenaway a Austràlia).

.joanmorey@aavc.net.