:: FLUX 2007 . Festival de vídeo d'autor    inici flux programa projeccions monogràfiques influx
    | Shuco | Pierre Bastien | Lydia Lunch + Marc Viaplana |  
Pierre Bastien    www.pierrebastien.com  .  mecanium@free.fr

 

Pierre Bastien va néixer el 1953 a París i viu a Rotterdam des de 1990.

És llicenciat en literatura francesa del s. XVIII per la Universitat Paris-Sorbonne.

El 1977 va construir la seva primera maquinària musical i durant els deu anys següents va compondre peces per a companyies de dansa i va tocar amb Pascal Comelade, alhora que anava desenvolupant la seva orquestra Mecanium, un conjunt d’autòmats musicals construïts amb peces de meccano, percussors, temporitzadors i altres artefactes, activats amb petits motors elèctrics, que toquen instruments acústics de tot el món (llaüt xinès, saron javanès, koto japonès, sanza i bendir africans...). Des de 1987 s’ha centrat en aquest projecte fent actuacions en solitari, instal·lacions de so, gravacions i col·laboracions amb molts artistes, com Pierrick Sorin, Karel Doing, Jean Weinfeld, Robert Wyatt o Issey Miyake.

L’espectacle que estrena a FLUX 2007 du per títol el palíndrom amb què va batejar un dels seus darrers discos (editat el 2005 per G3G records).

SÉ VERLA AL REVÉS
Una orquestra feta amb diverses escultures sonores cinètiques, davant una càmera de vídeo amb escàs zoom i tràveling –com una mirada atenta al desenvolupament musical–. La projecció simultània i a gran escala de les activitats mecàniques busca l’ona a contracorrent fins a la seva font perquè cap so no quedi amagat.
 
   
  <<
   
 
  
   

 

   
FLUX 2007 . Festival de vídeo d'autor
15, 16 i 17 de març 2007

CaixaForum
Av. Marquès de Comillas, 6 - 08038 Barcelona

 

 

 


<<
web design KTON Y CIA